Riječani i riječki Crveni križ prikupili 10 tona hrane i potrepština za “trećemajce”!

Foto: N. Deranja(HRT Radio Rijeka)

Prikupljena hrana i potrepštine podijelit će se kroz sljedeća tri dana do uskršnjih blagdana

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u posljednjim humanitarnim akcijama prikupilo je čak 8 tona i 900 kilograma hrane i higijenskih artikala za pomoć radnicima i radnicama 3. maja – samcima i obiteljima s djecom, a još tonu i 400 kilograma kupljeno je doniranim novcem. Prikupljena hrana i potrepštine podijelit će se kroz sljedeća tri dana do uskršnjih blagdana “kako bi i trećemajci osjetili toplinu velikog kršćanskog blagdana”, poručuju iz riječkog Crvenog križa.

U akciju su bili uključeni i Bakar, Kastav, Kraljevica, Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo a uz 177 volontera u humanitanoj akciji sudjelovali su i mladi iz osnovnih i srednjih škola te studenti.

Humanitarne pakete trećemajci će od 16. do 18. travnja preuzeti na dvije lokacije – na Pećinama i na Mlaki, a riječ je o 230 obiteljskih paketa, 320 paketa za djecu i 80 paketa za samce.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja zahvalili su u ime radnika svim građanima.

Održan skup radnika

Kako se doznaje iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja u ponedjeljak je u 3. maju održan skup radnika, na kojemu je direktor 3. maja Edi Kučan izvijestio o razgovorima s brodovlasnicima, kao i da je Vladi dostavio kalkulacije za nastavak gradnje brodova započetih u riječkom brodogradilištu te kalkulacije za manje poslove koji bi se ugovorili.

Sindikalni odbor za sada nema novih informacija o isplati zaostalih plaća.

Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj imenovao je u početku travnja za novog direktora 3. maja Edija Kučana, koji je direktor tog brodogradilišta već bio, od 2010. do 2013..

Na Trgovačkom sudu u Rijeci je potkraj ožujka ponovno odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju i zakazano je za 17. travnja.

Sutkinja Liljana Ugrin ročište je odgodila uz suglasnost predstavnika radnika i Nadzornog odbora 3. maja, Uljanika te privremenog stečajnog upravitelja za 3. maj.

Ukupni dug 3. maja zbog kojega je blokiran račun tog brodogradilišta je 28. ožujka bio 92,4 milijuna kuna, od toga dug za radničke plaće 18,6 milijuna kuna.

U akciji Uljanik, u ožujku je, zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe u gospodarskom poslovanju uhićeno 12, a potom istragom obuhvaćeno ukupno 14 osoba, među kojima je i bivši direktor 3. maja Maksimilina Percan. Percanu je određen 30-dnevni istražni zatvor te je on 29. ožujka podnio ostavku. Ostavke su dali i predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, koji su također obuhvaćeni istragom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari