SLASNO, MIRISNO I UKUSNO

ZANOSNI MIRISI ŠIRE SE RIJEKOM! Počeli 7. Dani Slavonije, pogledajte što vas sve čeka na Korzu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas su u organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija” započeli sedmi po redu sajamsko izložbeno-prodajni “Dani Slavonije u Rijeci”.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način, kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju su organizatori osobito ponosni.

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 14.  do 19. rujna od 8-20 sati dođu na Trg 111. Brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim, već pomalo zaboravljenim receptima.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su se odlučili pokrenuti vlastite poslove te doprinositi široj društvenoj zajednici.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari