Ovih dana završena je realizacija još jednoga kapitalnog projekta u Viškovu. Riječ je o izgradnji 3. faze groblja Viškovo za koju je Općina Viškovo izdvojila nešto manje od 6 milijuna kuna.

Posljednjom fazom proširenja središnjeg groblja Viškovo izgrađena su 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša. U sklopu investicije koja je trajala nešto više od 8 mjeseci izgrađena su dva nova polja s grobnim mjestima u zemlji te pet blokova niša. Na novom dijelu groblja ujedno je riješeno i pitanje oborinske odvodnje i javne rasvjete. Uređene su i nove pješačke staze te središnji trg novog dijela groblja na kojem dominira fontana.

Cijela površina novog dijela groblja je hortikulturno uređena sadnjom visokih stablašica u kombinaciji s niskim grmljem i zimzelenim biljkama primjerenim groblju, a sve kako bi se novi dio uklopio u okolni prostor. Budući da su se radovi odvijali na mjesnom groblju Viškovu na kojem se obavljaju ukopi izvođač radova, tvrtka MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća je sve radove izvodila s posebnom pažnjom i pijetetom prema mjestu izvođenja radova te u svemu poštivala komunalni red na groblju i mjesne običaje. Sat vremena prije i sat vremena poslije ukopa na groblju su tako obustavljani svi radovi.

“Jedna od osnovnih zadaća jedinice lokalne samouprave je osigurati što bolji komunalni standard u što spadaju i groblja. Posljednjih 15-ak godina Viškovo bilježi kontinuirani rast broja stanovnika pa smo tako postali Općina s najviše stanovnika u cijeloj Republici Hrvatskoj. To nas s jedne strane veseli, a s druge strane zahtijeva pojačana ulaganja u komunalni sustav u što spadaju i groblja. Realizacijom ove investicije dobit ćemo 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša te će se završiti kompletno uređenje treće faze mjesnog groblja Viškovo. Ova nova ukopna mjesta bit će dostatna do izgradnje novog groblja.

Pripreme su već u tijeku te ćemo pristupiti valorizaciji lokacija izradom investicijske studije koja bi trebala dati odgovor na pitanje koja je lokacija najbolja. Naime, prostorno planskom dokumentacijom određene su dvije potencijalne lokacije za izgradnju novog groblja. Jedna lokacija je Bujki, a druga Ćikovina na granici s Kastvom i njihovim novim grobljem. Međutim, prije konačnog odabira lokacije kroz izradu investicijske studije moramo sagledati infrastrukturne, prostorne, komunalne i financijske aspekte u kontekstu racionalnog planiranja investicije te dinamike realizacije takvoga kapitalnog projekta“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari