VRIJEDNI ŠKOLARCI

Zelenu površinu na parkiralištu Gomila uredit će vrijedne ruke učenika Osnovne waldorfske škole

Nastava vrtlarstva Osnovne waldorfske škole u Rijeci dva će se dana održavati na parkiralištu Gomila u Starom gradu, gdje je danas započelo uređenje zelene površine prema principima biodinamičke poljoprivrede i urbane permakulture

Ovaj projekt kojim će se oplemeniti ovaj vrijedan kutak u samom srcu našeg grada sufinanciran je kroz program lokalnog partnerstva Grada Rijeke.

Društvo prijatelja waldorfske pedagogije u suradnji s Osnovnom waldorfskom školom u Rijeci i Gradom Rijekom provode projekt Zeleni gradski otoci, drugu godinu zaredom na različitim lokacijama u našem gradu. Ovaj put se u četvrtak 19. i petak 20. studenog od 10.30 do 16.30 sati uređuje zelena površina na parkiralištu Gomila, uz zgradu Socijalnog u Starom gradu.

Idejno rješenje zelene površine dizajnirala je i vodi Ivana Keller,  mag.agr. Pod njezinim vodstvom radove izvode učenici viših razreda Osnovne waldorfske škole u sklopu nastave vrtlarstva, uz pomoć članova našeg Društva i zainteresiranih građana.

Riječki program lokalnog partnerstva Grada Rijeke osigurao je logističku podršku i nabavu materijala.

Osim što učenici sami surađuju u provedbi, specifičnost samog projekta je i u njezinom jedinstvenom ekološkom primjeru. Naime, ova zelena površina uredit će se u skladu s principima biodinamičke poljoprivrede i urbane permakulture čime će postati jedan od rijetkih primjera za ovakav održivi način sadnje i pristupa vrtlarenju u samom centru grada.

Više o projektu pronađite na: https://www.facebook.com/zelenigradskiotoci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari