U SURADNJI S OŠ DOLAC

Policijska uprava PGŽ sutra obilježava Svjetski dan djeteta, posebna pozornost posvećuje se sigurnosti na internetu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cilj je senzibiliziranje javnosti na potrebu zaštite djece od svih oblika nasilja i diskriminacije

Sutra, 20. studenoga u 11 sati policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s OŠ „Dolac“ iz Rijeke obilježit će  Svjetski dan djeteta.

Ovom prigodom na riječkom Korzu (ispred TC „Zara“) savjetovat će građane, roditelje i djecu te im podijeliti letke i promidžbene materijale u svrhu senzibiliziranja javnosti na potrebu zaštite djece od svih oblika nasilja i diskriminacije.

Jedan od osnovnih ciljeva je osvijestiti djecu i mlade o rizicima internetskih i drugih online komunikacija,  jer je sve češće prisutno seksualno zlostavljanje i iskorištavanja putem interneta. Osim preventivnih letaka građani će imati priliku vidjeti likovne i literarne radove učenika OŠ „Dolac“, koje su učenici izradili upravo povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta.

Inače, Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. studenoga, na dan kada je 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta, kojom su svoj djeci svijeta propisana jednaka prava na život, razvoj i obrazovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari