NOVI GAT I OPREMA

Župan Komadina otvorio novu operativnu rivu u luci Punat

Povodom obilježavanja Dana Općine Punat svečano je, simboličnim rezanjem vrpce, otvorena nova operativna riva u luci Punat. Zajednički je to projekt PGŽ, ŽLU Krk i same Općine, ukupne vrijednosti 12,3 milijuna kuna

Čestitajući mještanima Dan Općine, župan Zlatko Komadina rekao je kako je impozantna, 90 metar duga riva, najbolji poklon za današnju svečanost.

„PGŽ je zajedno s Županijskom lučkom upravom Krk u ovu investiciju uložila 10 milijuna kuna, a gotovo 300 milijuna kuna vrijedni su aktualni projekti ulaganja u rive, luke i lukobrane praktički u svakom otočnom i obalnom mjestu u našoj Županiji. Time na najbolji način vraćamo građanima njihov novac, ulaganjem u projekte na korist mještana ali i turizma naše obale i otoka. Ovaj projekt u Puntu ujedno je i primjer dobre suradnje s Općinom”, rekao je župan.

Foto: PGŽ

Načelnik Općine Marinko Žic potvrdio je da je ovo veliki iskorak za luku Punat te zahvalio Županiji na podršci.

Prema riječima ravnatelja ŽLU Krk Gorana Lajnerta radovi na rekonstrukciji i proširenju luke Punat započeli su u listopadu prošle godine. Projektom je uređena operativna obala za privez turističkih brodova. Na novom su gatu postavljeni priključci/ormarići za struju, zadržane su i ponovno postavljene tradicionalne stare bitve, a nakon obnove, vraćen je i postojeći svjetionik.

Svečanom otvaranju rive prisustvovala je i zamjenica župana Marina Medarić te resorni pročelnici Nada Milošević i Ljudevit Krpan, a uz župana Zlatka Komadinu i načelnika Marinka Žica vrpcu je prerezao mladi jedriličar, član Jaht kluba Punat Dominik Tokić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari