(FOTOGALERIJA) CILJ OSTVAREN: Tisuće lampiona “kupilo” djeci glazbala, organizatori zahvaljuju Riječanima i medijima!

Foto: Davor Dragičević

Prikupljeno je dovoljno novca za kupnju ukulelea, akustičnih bubnjeva, bongosa, Egg shakera, djemba, dječjih udaraljki i sintisajzera koja će uljepšati dane članovima udruge Rijeka 21

Riječima je teško opisati atmosferu koja je ovu subotu vladala Riječkim lukobranom! Ispod dizalica na Molo Longu okupili su se ljudi svih dobi, svatko sa svojom skrivenom željom, ali jednim zajedničkim ciljem – svojim lampionom pomoći djeci Udruge Rijeka 21 do novih glazbala za glazbenu sobu.

Organizatori zadovoljni posjetom s radošću kažu da su skupili dovoljno novca za kupnju ukulelea, akustičnih bubnjeva, bongosa, Egg shakera, djemba, dječjih udaraljki i sintisajzera koja će uljepšati dane članovima udruge.

Djeca Udruge su već u subotu svojim nastupom na pozornici ispred mnogobrojne publike pokazala koliko im znači glazba. Grupa Vid i Vidovnjaci zasvirali su „Mi plešemo“ i cijela pozornica je oživjela, a Isabella Huljić je zumbom zagrijala publiku.

Vrhunac večeri je stigao u 21 sat kada su Riječani sa 2000 lampionima osvijetlili nebo. Prizor za pamćenje ovjekovječili su brojni fotografi, a ovdje možete vidjeti što su u svojim objektivima uhvatili Davor Dragičević i Eni Zubović.

Ana Buneta, koordinatorica udruge kaže: „U ime svih malih i velikih članova Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, šaljemo veliki zagrljaj našim sugrađanima koji su preplavili Molo longo, pridružili se našim željama i odaslali svoje želje u nebo. Zajedno smo upalili svjetlo u mraku. Naša djeca su bila posebno radosna jer im se na njihovoj izvedbi “Mi plešemo” pa potom i na Isabellinoj zumbi pridružilo mnoštvo mališana, rasplesano i razdragano pokazujući što znači prava inkluzija. Svi zajedno, nitko isključen. Veselimo se novim glazbalima koja će djeci u svakodnevnim terapijama pomoći da se izraze i uživaju u muzici, ali i obogatiti naše nastupe koje ćemo pripremiti za Riječanke i Riječane. Hvala Gradu Rijeci što stoji uz nas i posebno hvala organizatorima, agenciji WeMove na ovom spektakularnom događaju povodom obilježavanja Svjetskog dan sindroma Down. Za nas, Rijeka je zaista postala Rijeka sreće.”

Organizatori, agencija WeMove već rade na sljedećem događanju u sklopu projekta „Rijeka Sreće“, na kojoj će opet oživjeti jedan od gradskih prostora prigodnim programom, a uz to donirati dio prihoda sa manifestacije jednoj od riječkih udruga.

Tjaša Gračner
Foto: Davor Dragičević i Eni Zubović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari