(FOTOGALERIJA) CVJETNA RAPSODIJA „NA KONTU“: Razgledajte sajam cvijeća ovdje ako niste stigli na most!

S jednog od sajmova (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

U četvrtak, 10. svibnja u 12 sati na mostu kod hotela Continental, bit će otvorena nagrađivana edukativna izložba „Raznolikost je bitna“ koja govori o današnjoj bioraznolikosti Jadranskog mora i opasnostima koje joj prijete

Danas je u sklopu Riječkog zelenog svibnja otvoren tradicionalni proljetni sajam cvijeća na Contu, a trajat će do nedjelje, 6. svibnja.

Na Cvjetnom sajmu možete  nabaviti sve potrebno za svoj vrt ili terasu a bit će organizirane i radionice o kompostiranju i samonavodnjavanju biljaka, u suradnji sa stručnjacima iz KD Čistoća. Cvjetni sajam kod Konta je i prilika svim posjetiteljima za razgledavanje izložbe cvjetnih gredica Grada Rijeke.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi posjetitelji moći će osim kupnje dobiti i korisne savjete u sklopu info punkta, a dijelit će se i letci sa savjetima o kompostiranju.

Možete nabaviti i živu kartolinu sa sjemenom mažurane, te savjetima o njezi i njezinom uzgoju.

Ovaj je sajam prvi u nizu događaja planiranih unutar manifestacije „Riječki zeleni svibanj“ posvećene promoviranju važnosti i bioraznolikosti flore i faune. Cjelokupni program sadrži niz aktivnosti koje za cilj imaju poticanje aktivnog angažmana građana te stvaranje zelene politike u suradnji s lokalnom samoupravom, a završit će tjednom „EU Green Week“ kojeg obilježavaju gradovi diljem Europske unije od 21. do 26. svibnja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U četvrtak, 10. svibnja u 12 sati na mostu kod hotela Continental, bit će otvorena nagrađivana edukativna izložba „Raznolikost je bitna“, koja govori o današnjoj bioraznolikosti Jadranskog mora i opasnostima koje joj prijete. Izložba interaktivnog i multimedijalnog tipa namijenjena je svima, posebice djeci, a zbiva se u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za subotu, 12. svibnja najavljena je akcija čišćenja korita Rječine „Ne budi loš – baci u koš“ uz cjelodnevno druženje. Akciju organiziraju udruge Mandala, Žmergo i Zlatni ljudi, a zainteresirani će se u 10 sati okupiti na mostu – Titovu trgu, otkud će krenuti na mlin Žakalj i izvor Rječine.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prirodoslovni muzej Rijeka bit će domaćin otvorenja Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji će se održati od 14. do 18. svibnja, a Riječki zeleni svibanj donosi i akciju čišćenja Lučice Kantrida u organizaciji Sportskog ribolovnog društva „Kantrida“ 20. 5.

U Rijeci će se po prvi puta organizirati i Riječki zeleni tjedan u sklopu manifestacije Europske komisije EU Green Week od 21. do 26. svibnja. Srđan Škunca, pročelnik gradskog Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem naveo je kako se teme ovog tjedna dotiču kvalitete zdravlja, očuvanja prirode i bioraznolikosti, gospodarenja otpadom i ostalim ekološkim temama, a ovim će se povodom organizirati radionice, otvorena vrata i predavanja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Navedene programske aktivnosti Riječkog zelenog svibnja odvijaju se u organizaciji Grada Rijeke, Prirodoslovnog muzeja Rijeka i udruga civilnog društva, a njihovi su predstavnici pozvali sve građane da se u što većem broju uključe u navedene aktivnosti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari