(FOTOGALERIJA) LJETO NA ŠKOLJIĆU: Pogledajte tko su napredni osvajači novih znanja, vještina i vrijednih diploma!

Polaznici 21. Ljeta na Školjiću predstavili su roditeljima, obitelji i prijateljima što su radili tijekom prva četiri tjedna ljetnih školskih praznika te primili diplome za sudjelovanje u nekoj od 25 radionica koje su ponuđene.

Ove godine na Ljetu na Školjiću 14 organizacija ponudilo je preko 270 djece i mladih 300 sati radionica. Djeca i mladi svoje su ljeto mogli provesti učeći, družeći se i zabavljajući na astronomskim, ekološkim, komunikacijskim, kreativnim, maketarskim, multimedijskim, programerskim, robotičkim, znanstvenim radionicama, kao i radionicama šivanja, odgovornog ponašanja prema životinjama te tečaju za voditelja brodice.

LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (2)

U provedbi radionica je sudjelovalo troje volontera koji su zajedno odvolontirali 46 sati na radionicama.

Projekt, koji djeca, mladi i roditelji svake godine iščekuju s nestrpljenjem na kraju školske godine, financijski su podržali Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Ljeto na Školjiću i ove je godine raslo brojem polaznika, radionica i partnera. Novosti koje su naišle na velik interes su bile radionice šivanja i radionica odgovornog ponašanja prema životinjama Male tajne za sretne njuškice.

Veći je interes bio za radionice namijenjene osnovnoškolskoj dobi, posebice za dramsku radionicu na engleskom jeziku, kao i za sve radionice programiranja i robotike koje su popunjene u rekordnom roku.

Polaznici radionice Daj pet za reciklažu posjetili su i Park prirode Učka gdje su uz stručnu pomoć saznali kako se snaći u šumi, što se smije a što ne smije raditi u parku prirode, kako prepoznati zanimljive biljne i životinjske vrste te kako se orijentirati. Park prirode Učka besplatno je organizirao stručno vodstvo za polaznike, a Autoklub Rijeka autobus kojim su polaznici došli do Poklona.

LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (4)

Za vrijeme trajanja Ljeta na Školjiću svoja vrata je otvorio prvi riječki Code club. CTK Rijeka pridružio se svjetskoj mreži besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu.

Ljeto na Školjiću organizirao je Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s Akademskim astronomskim društvom Rijeka, Auto klubom Rijeka, Društvom za zaštitu životinja Rijeka, Fotoklubom Color, Kino video klubom Liburnija – film, LINK – kreativnim radionicama, Maketarskim klubom Zeppelin, Malim robotima, TRY Theatreom, Udrugom IGNIS, Udrugom Kombinat, Udrugom RI Eko te Umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta – KRILA.

LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (7) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (21) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (20) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (18) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (17) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (16) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (15) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (14) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (13) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (11) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (10) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (9) LJeto na školjiću - Izložba i svečana podjela diploma (8)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari