(FOTOGALERIJA) Mali sportaši preplavili Opatiju na Turneji radosti!

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održano je u ponedjeljak u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Opatiju i pretvorili ju u centar amaterskog sporta Hrvatske!

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika, Fredi Glavan, ravnatelj te Tihana Butorac i Tomislav Gudić, predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Priskić je tom prilikom istaknuo: ”Opatija je sportski grad, a ova djeca danas to i dokazuju. Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih i ove godine odabrale Opatiju za svoju Turneju”.

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Opatije koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru Gepardi i Munje plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Nora Vasinski, Loren Car, Mia Babnik i Rok Kinkela.

U kategoriji fair play, plasman su u Savudriji osigurali su i Maja Turin i Niko Andretić.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari