(FOTOGALERIJA) Na Zametu održan 1. riječki Dječji festival sporta! Mališane razveselio i Djed Božićnjak

U dvorani Centra Zamet jedanaest ekipa iz dječjih vrtića grada Rijeke pokazalo je svoje vještine u raznim sportovima na prvom Dječjem festivalu sporta

Cilj manifestacije je, uz postojeći Olimpijski festival dječjih vrtića, dodatno oplemeniti i proširiti promicanje sportske kulture među djecom, a namijenjena je za djecu koja ne nastupaju na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Tijekom manifestacije djeca predškolske dobi upoznala su se s atletikom, gimnastikom, judom, karateom, kendom, odbojkom, rukometom, nogometom, košarkom te projektima Školica zdrave prehrane i Eco Corner, koji su vezani uz projekt Sportske škole Grada Rijeke Ri Move. Svi sportovi i programi prilagođeni su predškolskom uzrastu.

 

Osim što su djeca mogla naučiti o zdravoj prehrani, kušala su i zdravu hranu, kao što su jabuka i banana te u Eko Corneru kroz igru bacanja papirnate lopte, naučila o važnosti zbrinjavanja papira. Kroz različite sportske prezentacije, naučila su nešto više o samome sportu te su pokazala svoje vještine kroz sudjelovanje.

Na kraju festivala, djecu su instruktori iz Sportske škole Grada Rijeke nagradili medaljama, a Djed Mraz ih je iznenadio poklonima.

Organizator ove sportske manifestacije je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari