U SKLADU S MJERAMA

(FOTOGALERIJA) Nadbiskup Devčić u katedrali sv. Vida poželio sretan prijelaz u istinski život

Foto: Mateo Levak/Riportal

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je uskrsnu misu u katedrali svetog Vida u Rijeci

Riječki nadbiskup Ivan Devčić u propovijedi na svečanoj uskrsnoj misi u katedrali svetoga Vida u Rijeci u nedjelju je vjernicima poželio “sretan prijelaz iz površnog i nesređenog života u istinski život koji omogućuje Krist”, prenosi Hina.

Isusovo uskrsnuće uklanja naše osobne malodušnosti, razočaranja i sumnje u sebe same, naveo je nadbiskup. “U svakome od nas postoje zone svjetla i tame, svatko u sebi nosi materijal za heroja ili izdajnika, anđela ili zvijer te se usmjeravamo prema gore ili dolje, nebu ili zemlji”, rekao je Devčić.

“Uskrsnuće nosi poruku da se svijet može promijeniti i da se ja mogu promijeniti, početi drugačije živjeti, u skladu s Božjim zapovijedima”, naveo je, dodajući da se to može obaviti u skrovitosti, bez mnogo buke. “Dovoljno je otvoriti vrata Isusu”, istaknuo je nadbiskup Devčić.

U vremenima apatije i razočaranja, kad se smatra da se ništa ne može promijeniti i da moćnicima nitko ništa ne može, kao i u vrijeme Isusova života i stradanja, loše vijesti su očekivane a dobre vijesti se primaju s nevjericom, rekao je nadbiskup. Isusovo uskrsnuće je dobra vijest jer najavljuje novi svijet, u kojem više neće biti nepravde, nasilja, tlačenja siromaha i nemoćnih.

“On nije razočaravajući kao novi svjetovi koje su rađale novovjekovne revolucije i ideologije, predstavljali se kao početak pravog života, zora koja sviće nakon duge noći, a redovito su donosili razočaranje”, istaknuo je nadbiskup Ivan Devčić.

Središnja uskrsna misa u riječkoj katedrali slavljena je u skladu s epidemiološkim mjerama, uz sudjelovanje ograničenog broja vjernika, ali je prenošena uživo putem društvenih mreža kako bi je mogli pratiti svi koji žele.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari