(FOTO&VIDEO) FEŠTA NA TRSATU: Prošećite s nama novootvorenim Ogrankom GKR na Trsatu!

Otvorenjem Ogranka Gradske knjižnice Rijeka u sklopu Dvorane mladosti na Trsatu stanovnici istočnog dijela grada dobili su pristupačno mjesto u susjedstvu za druženje s knjigom i istomišljenicima

Danas na Trsatu prava fešta, posebno za knjigoljupce! U sklopu Dvorane mladosti, u prizemlju odmah na vrhu stepenica kojima se stiže do ulaza za sportaše, svečano je otvoren reprezentativni Ogranak gradske knjižnice Rijeka kojem će gravitirati prvenstveno stanovnici Trsata, ali i cijelog istočnog dijela grada – Sušaka, Donje Vežice, Gornje Vežice, Podvežice, Krimeje, Bulevarda…

IMG_0909

U uređenje Ogranka Trsat uloženo je 600 tisuća kuna, a čitateljima mogu uživati u 16 tisuća svezaka, od čega je pet tisuća knjiga namijenjeno malenim čitateljima dječjeg uzrasta.

Ono što na prvi pogled oduševljava budućeg korisnika je prostranost Ogranka. Ogranak Trsat rasprostire se na 311 četvornih metara što je sasvim dovoljno za niz uredno razmještenih polica, kutak za malene čitatelje (plus igraonica), s ulaza vidljiv veliki knjižnički pult, nekoliko punktova za korisnike računala…

IMG_0922

Prilikom otvorenja Ogranka Trsat gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel napomenuo je kako je ovo, nakon preseljenja dijela knjižničke građe u prostor Filodrammatice, još jedan potez u korist knjige i građana: – Pokušavali smo u ovaj dio grada vratiti ogranak Gradske knjižnice i proteklih godina, no kako Grad Rijeka u istočnom dijelu grada ne raspolaže s baš puno prostora u svom vlasništvu odgovarajućih za ovu namjenu, morali smo pričekati da se otvori ova mogućnost korištenja prostora u prizemlju Dvorane mladosti.

IMG_0926

Stanovnicima istočnog dijela grada, nakon osam godina pauze po zatvaranju Ogranka Sušak, od danas je omogućena bolja dostupnost knjige, istaknula je prigodom svečanog otvorenja v.d. ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka Gorana Tuškan.

IMG_0928

U uređenje Ogranka Trsat uloženo je 600 tisuća kuna, a korisnicima su dostupna i četiri računala s pristupom internetu te igračke za djecu. Ogranak mogu koristiti svi koji već imaju važeću iskaznicu riječke Gradske knjižnice.

Radno vrijeme Ogranka Trsat

Ponedjeljkom, srijedom i petkom 8.30 – 14.30
Utorkom i četvrtkom 14 – 20
Subotom (1. i 3. u mjesecu) 8.30 – 15.00

U Ogranku Trsat je trenutno dostupno

16 442 svezaka knjiga (11 370 za odrasle, 4 871 za djecu)

201 jedinica filmova i multimedije

8 naslova novina i časopisa

4 računala s pristupom internetu za korisnike i igračke za djecu.

IMG_0927

IMG_0925

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari