(FOTO&VIDEO) IZA NAS OLUJNA NOĆ: Tijekom noći nove velike količine kiše, posljedice se otklanjaju

Foto: facebook Gea Miščević

Dežurne službe u Rijeci nisu imale mira ni protekle noći jer je sve do zore nad Rijekom kišilo – kao da nikada ranije nije…

„Prolazni pljuskovi kiše“ koji su točno prema najavama meteorologa jučer poslijepodne pogodili šire riječko područje prerasli su ipak u olujno kišno nevrijeme praćeno grmljavinom što je trajalo gotovo cijelu proteklu noć.

Sama meteorološka pojava ne bi izazvala toliku uznemirenost građana – mada se događa pred sam kalendarski početak ljeta – da nije praćena nizom nevolja koje je izazvala velika količina oborinskih voda na riječkim ulicama što je jučer predvečer izazvalo niz poteškoća u prometu.

gea4

Naime, iako se velika kiša najavljivala a nije je nedostajalo ni u proteklom razdoblju, kanalizacijski odvodi na riječkim ulicama nisi bili u dovoljnoj mjeri održavani, očišćeni pa samim time ni spremni upiti tu silnu količinu kiše.

Video: Melita Buić

Stoga su se sinoć šire područja Mlake odnosno Zvonimirova i Krešimirova ulica pretvorile u bazene na otvorenom kojima je automobilima bilo gotovo nemoguće proći. No problema je bilo i na drugim lokacijama – Pehlinu, Drenovi, Belvederu… Na tim riječkim lokacijama intervenirale su dežurne službe i vatrogasci a posljedice su se otklanjale do duboko u noć.

gea5

Za nadati se da ovakvih meteoroloških iznenađenja do jeseni više neće biti. Vrijeme je da napokon prestane kišiti!

Video: Manuela Klarica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari