(FOTO&VIDEO) RALLY PARIZ-BAKAR: Maškarani „oktanci“ protutnjali Korzom i oduševili publiku!

Jedan od vrhunaca tradicionalno urnebesnog Riječkog karnevala svakako je otkačeni Maškarani auto-rally Pariz-Bakar koji se danas ujutro na pola sata zaustavio na riječkom Korzu

Najmaštovitije ukrašena vozila, „letala“, prometala… pa čak i jedan romobil (!) uz tradicionalno „pomaknute“ vozače i posade sačinjavali su povorku ovogodišnjeg Maškaranog auto-rallyja koji se na svojoj jutarnjoj ruti Rijekom i mjestima riječkog prstena na pola sata zadržao i u samom centru Rijeke, na riječkom Korzu.

IMG_9444

Na čelu maškarane kolone bili su Meštar Toni i novoizabrana Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak iz karnevalske grupe Mesopustari Kraljevice.

IMG_9458

Oko 40-tak vozila i njihove vesele posade nakon polaska s riječkog Pariza u 10 sati stigli su na Korzo točno prema rasporedu, u 10.30 sati. Na Korzu su se zadržali pola sata istežući nogice nakon naporne vožnje i ponosno pokazujući mnogobrojnim prolaznicima natiskanima oko ograde duž riječke šetnice svoja maštovito ukrašena vozila i kostime.

IMG_9437

Druženje na Korzu upotpunjeno je ponekom čašicom osvježavajućih napitaka, a neki su na priručnim kuhalima i ispekli malo ćevapa i kobasica kako izgladnjeli vozači i posade nebi, nedajbože, doživjeli kolaps tijekom kasnijeg obilaska Orehovice, Svilnog, Čavli, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene i Grada Bakra gdje i ovogodišnji auto-rallay ima svoju završnicu.

IMG_9423

Najluđi, najotkačeniji i najpopularniji Maškarani autorally Pariz-Bakar ove godine doživljava svoje jubilarno 25. izdanje što ga svrstava u najstariju kontinuiranu prateću manifestaciju Riječkog karnevala!

IMG_9420

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu i fotogaleriji!

Maškarani auto-rally

Maškarani auto-rally “Pariz-Bakar” tradicionalna je manifestacija koja se još od 1990. godine neprekidno održava u organizaciji Autokluba „Rijeka“, kao parodija na svjetski poznati rally „Pariz-Dakar“, a jedinstven je jer utrku voze motorizirane maškare.

Maškarani autorally Pariz-Bakar svoju startnu zastavicu podigao je 25 .02.1990., kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar, na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila.

IMG_9416

Karnevalske zabave u prostoru Ex port Delta

Prostor rezerviran samo za najveće koncerte i zabave, Ex port Delta, ponovno je u pogonu za Karneval. Sonja Zgodić iz tvrtrke Promocija d.o.o. najavila je Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom koje će se održavati tijekom karnevalskog perioda u zgradi Ex port Delte na Grobničkoj rivi. Karnevalsku pozornicu 23. siječnja otvara već poznati gost Riječkog karnevala Jole, a 30. siječnja nastupa Prljavo kazalište uz jake domaće snage – riječki Jonathan. U veljači nas u Ex port Delti očekuje još i Carnival DJ Session party uz DJ The Advent te velika završna karnevalska fešta.

Ulaznice za prva dva koncerta po cijeni od 30,00 kn moći će se kupiti u Dallas Music Shopu i fotokopirnici Dandy u robnoj kući RI te u Ex port Delti na dan koncerta, dok je ulaz na posljednja dva događanja slobodan.

FOTOGRAFIJE NJIHOVE VESELE VOŽNJE POGLEDAJTE OVDJE.

IMG_9440

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari