NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Kada će na riječkoj zaobilaznici početi radovi na izgradnji čvorova na Orehovici i Kozali?

Foto: Riportal/ Ilustracia

Aktualni sat na posljednjoj sjednici riječkog Gradskog vijeća održanoj u četvrtak 22. rujna bio je vrlo zanimljiv pa i buran. Jedno od zanimljivijih pitanja riječkom gradonačelniku postavio je vijećnik Petar Petrinić

Petar Petrinić (SDP) je postavio pitanje vezano uz riječku zaobilaznicu, za koju se već neko vrijeme najavljuje gradnja novih čvorova na Orehovici i na Kozali.

Zanimalo ga je u kojoj je fazi izrada projektne dokumentacije i kada se može očekivati početak i dovršetak radova na tim čvorovima.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako riječkom zaobilaznicom upravljaju Hrvatske autoceste “s kojima smo u intenzivnoj komunikaciji i u pripremi samih zahvata.”

Pred kraj prošle godine održan je na tu temu i sastanak s direktorom Hrvatskih autocesta Huzjanom kako bi se sagledala situacija od zapada do istoka, odgovorio jke Petriniću riječki gradonačelnik.

“Događaju se velike investicije. Sljedeće godine ulazimo u Schengen što će smanjiti gužve i poboljšati prometnu situaciju. Za čvor Kozala ugovoreno je projektiranje i treba ishoditi ostale dozvole. Što se čvora Orehovica tiče, raščišćena je imovinsko pravna priprema i treba izraditi projekte za drugu i treću fazu, odnosno odvojke u pravcu Zagreba i u pravcu Istre te u trećoj fazi odvojak iz smjera Bakra u pravcu Rijeke. Ti bi projekti trebali biti realizirani u naredne dvije – tri godine.”, otkrio je Filipović.

Riječki gradonačelnik smatea da će se izgradnjom ovih čvorova uvelike povećati protočnost prometa na koju će utjecati i dovršenje čvora Trinajstići i izgradnja druge cijevi tunela Učka.

“Također, do sredine iduće godine bit će dovršena cesta D403 za koju će Hrvatske ceste riješiti uređenje čvora Škurinje dvostrukim rotorom. Sve skupa riječ je o iznosu od oko 400 milijuna kuna investicija na našem području.”, zaključio je gradonačelnik Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari