GLASANJE JE OTVORENO DO 10. LISTOPADA

GLASAJTE! Projekt ‘Mala barka’ u finalu je izbora za najbolji županijski EU projekt

Prekogranični projekt “Mala Barka 2: Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana” kojeg je nositelj Primorsko-goranska županija, ušao je u finalni krug izbora za najbolji europski projekt hrvatskih županija. Od danas pa do 10.listopada otvoreno je glasanje u kojem mogu sudjelovati i građani.

“Kroz ovaj projekt nadogradili smo našu pomorsku mrežu stvorivši male ploveće „muzeje na otvorenom“ – obnovljene tradicijske drvene barke koje predstavljaju pomorske markacije našeg prekograničnog odredišta, uredili interpretacijske centre u Krku i Lošinju. Najveća atrakcija je ploveći Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja, Loger Nerezinac”, stoji u objašnjenju ovog projekta.

U Projekt su uključeni stručnjaci za pomorsko naslijeđe koji su zabilježili tehničke karakteristike, snimili tijek obnove drvenih brodica kako bi omogućili buduću izradu replika u nekim novim brodograditeljskim poduhvatima. Nadalje, pozvani su i vješti majstori tradicijske gradnje koji su sudjelovali u procesu obnove, a svoje znanje prenijeli su na mlađe generacije putem Akademije pomorskih zanata i vještina. Oni su se također pridružili tradicionalnim interpretacijskim manifestacijama te svoja znanja i vještine prezentirali posjetiteljima i turistima.

U sklopu projekta je označena i ostala važna pomorska baština, poput starih luka, muzeja, starih pomorskih tvornica, zanatskih radionica i drugih manjih pomorskih elemenata i to kao jedinstvena turistička oznaka pomorske baštine. Cilj projekta je  da naša prekogranična destinacija Mala barka 2 bude vidljiva i prepoznatljiva.

Ukoliko želite podržati projekt možete glasati na ovom linku: https://novac.jutarnji.hr/euprojekt2020/glasaj-za-najbolji-eu-projekt-u-hrvatskoj-2020/10480777/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari