GOSPODARSKO-SOCIJALNO VIJEĆE PGŽ Na području Županije ukupno 5.915 sezonskih radnika

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov iznijela je podatke o rezultatima turističke sezone za koje ističe da su izuzetno dobri te se za prvih osam mjeseci bilježi rast od 9 posto u dolascima i 7 posto u noćenjima, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

No, kako je istaknula, posebno raduje značajan rast u predsezonskom razdoblju. U prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je 16 posto više turista u dolascima te čak 20 posto u noćenjima. Turistička sezona tradicionalno potražuje i povećan broj radnika, pa je tako, prema izvještaju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Regionalnog ureda Rijeka, na području naše Županije zaposleno ukupno 5.915 sezonskih radnika, od čega njih 2.842 iz evidencije HZZ Rijeka dok su ostali sezonci pristigli iz drugih županija.

Na sjednici je bilo riječi i o stanju u tvrtki TIBO 3.maj, gdje se prema riječima direktora Matka Pekića, nakon višemjesečne poslovne agonije, stanje ipak stabilizira. Provedena je dokapitalizacija vrijedna 30 milijuna kuna jer su u temeljni kapital unijete sve nekretnine. Zahvaljujući zajmu 3.maja radnicima je isplaćen dio duga za plaće, a postignut je i dogovor s Uljanik grupom za posudbu novca s kojim bi se podmirio cjelokupan dug prema radnicima, čim se postupak dokapitalizacije i formalno okonča. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj