ŽUPANIJSKI STOŽER

Gotovo tisuću novozaraženih u PGŽ; U KBC-u Rijeka preminula jedna necijepljena osoba od/s COVID-19 bolesti

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 919 novooboljelih osoba, a 594 su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 8777.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2553 uzoraka briseva, što čini udio od 36% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka, što ukazuje na daljnju izuzetno visoku transmisiju virusa.

539 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 105 sa Liburnijskog područja, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, 60 s otoka Krka, 50 iz GK, 36 s otoka Raba, 34 s otoka Lošinja, te 14 s otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 531 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 305 mlađim dobnim skupinama i 83 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 112.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 7 pacijenata, dakle 2 pacijenta više nego jučer.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula još 1 necijepljena osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem iz PGŽ.

Tako je 5. epidemijski val pokretan omikron varijantom virusa čiji početak u PGŽ projiciramo od 4.01. do danas odnio 8 života od kojih su 2 starije osobe sa komorbiditetima bile cijepljene, ali nisu primile dodatnu tkz. booster dozu.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ; je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba; sličan jučerašnjem i iznosi 1.27%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari