VRIJEDNOST JE 1.5 MILIJUNA EURA

Grad Kastav prijavio projekt INSTANET na natječaj INTERREG Italija-Hrvatska

Foto: Visit Kastav/ Facebook

U srijedu, 22. ožujka 2023. godine, Grad Kastav je na otvoreni natječaj INTERREG Italija-Hrvatska prijavio projekt INSTANET (Interregional Start-up Support Network), kao predvodnik konzorcija koji uključuje 6 partnera: Grad Kastav (HR), Otočka razvojna agencija OTRA (HR), Ekonomski fakultet u Rijeci (HR), Riječka razvojna agencija PORIN (HR), RnBGate (ITA) i Općina Nardò (ITA).

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 1.5 milijuna eura, predviđeno trajanje je 30 mjeseci, a u slučaju pozitivne ocjene evaluacijske komisije, početak aktivnosti očekuje se početkom 2024. godine. Tema projekta je uspostava jedinstvenog standardiziranog sustava inkubacijskih procesa u Hrvatskoj i Italiji, odnosno razvoj programa potpore za mlade poduzetnike, start-up tvrtke i postojeće male i srednje poduzetnike, koji uključuje i aktivnosti razmjene korisnika između inkubatora u Hrvatskoj i Italiji te uspostavu zajedničke mentorske mreže.

Očekivani rezultati projekta su povećani interes stanovništva za poduzetništvo, povećano znanje novih i postojećih poduzetnika, bolje i efikasnije politike potpore održivom razvoju gospodarstva, više prilika za prekograničnu suradnju, pristupačnija strana tržišta te snažniji razvoj plavih, zelenih i digitalnih područja ekonomije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari