U SKLOPU PROJEKTA

Galerija | Učenici Ekonomske škole “Mijo Mirković” volontirali u Udruzi Pegaz

U sklopu projekta „Međuvršnjačko poučavanje provedbom aktivnosti inkluzivnog volontiranja“ koji Udruga “Pegaz” provodi u partnerstvu s Ekonomskom školom „Mijo Mirković“ iz Rijeke, održana je volonterska akcija za učenike s ciljem poticanja i promicanja aktivnog sudjelovanja u zajednici kod mladih srednjoškolske dobi.

Učenici su imali priliku sudjelovati u grupnim, volonterskim zadacima uređenja prostora udruge, ali i sudjelovati u provedbi terapije pomoću konja za korisnike Centra za autizam Rijeka, kao pratnja u terapiji.

Projektom se nastoji potaknuti mlade za uključivanje u volonterske aktivnosti u svojoj zajednici te razviti zdrave socijalne vještine i obrasce ponašanja unutar grupe vršnjaka. U projekt se uključuju i učenici s teškoćama u razvoju.

Udruga „Pegaz“ poziva srednje škole s područja Primorsko-goranske županije na uključivanje u ovaj projekt, financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Više o Udruzi Pegaz i njezinim aktivnostima dostupno na poveznici: www.pegaz-rijeka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari