DJEČJI VRTIĆ 'VLADIMIR NAZOR'

KASTAV U dječjem vrtiću otvorena senzorna soba uz pomoć donacije Rotary kluba Kastav

U okviru dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ otvorena je senzorna soba opremljena uz pomoć vrijedne donacije Rotary kluba Kastav čiji su predsjednik Mirko Grošić i tajnik Dejan Rubeša posjetili kastavski vrtić

Riječ je o multisenzornom prostoru koji je posebno opremljen i namijenjen radu s djecom s teškoćama senzorne integracije, prvenstveno s djecom s poremećajem iz spektra autizma.

Senzorne sobe su organizirane tako da nude puno prilika za stjecanje različitih senzornih iskustava, razvoj vještina grube i fine motorike, a aktivnosti koje se provode unutar njih vrlo su poticajne za razvoj rane komunikacije i interakcije kod djece s komunikacijskim i jezično-govornim teškoćama. Senzorna soba uvelike je olakšala rad s djecom sa složenim komunikacijskim potrebama i djecom mlađe kronološke dobi.

Senzorna soba opremljena je uz pomoć donacije Rotary cluba Kastav te donacija roditelja i dijelom iz sredstava dječjeg vrtića.

Rotary club Kastav održao je donatorsku večeru na kojoj su članovi i njihovi gosti sakupili sredstva namijenjena opremi naše senzorne sobe.

“Ovom prilikom zahvaljujem se na vrijednoj donaciji svim članovima na čelu s predsjednikom Mirkom Grošićem”, istaknula je ravnateljica vrtića Helena Ninković Budimlija.

Kako bi se omogućila organizacija senzorne sobe i logopedskog kabineta, početkom godine iz objekta „Nazor“ u Tometiće je odselila uprava, računovodstvo i tajnica vrtića. Zajedničke službe smještene su na vrh zgrade u Tometićima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari