PRIJAVE OD 19. TRAVNJA

Grad Opatija i ove godine organizirana preventivne zdravstvene preglede za građane

I ove godine, u suradnji s riječkom Poliklinikom Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina. Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, štitnjače, dojke ili prostate.Grad Opatija plaća 100 kuna po pregledu, krajnji korisnik 30 kuna, a ostatak je na teret Poliklinike Dental.

– Ne treba posebno naglašavati koliko je preventiva važna, a osobito u ovo vrijeme pandemije, kada smo gotovo svu pozornost posvetili borbi protiv koronavirusa. Građani nikako ne smiju zaboraviti na svoje zdravlje i ostale bolesti, pa ih zato pozivam da iskoriste mogućnost i uz minimalne troškove, a bez čekanja, obave željene preventivne preglede, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić je istaknuo da je prije pandemije koronavirusa preventivne preglede godišnje obavljalo gotovo 500 Opatijaca. No, prošle 2020. godine koju je obilježila pandemija, građani se, možda zbog straha i neizvjesnosti, nisu odazvali u tako velikom broju.

– Pozivam Opatijke i Opatijce da se prijave te da se, uz dogovor o terminu pregleda i pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su u našoj poliklinici na visokoj razini, bez ustručavanja odazovu na pregled, kazao je Petretić.

Postupak prijave je vrlo jednostavan. Počevši od 19. travnja 2021. valja ispuniti OBRAZAC zahtjeva, dostupan u pisarnici ili na mrežnim stranicama Grada Opatije, predati ga u pisarnicu ili poslati mailom na pisarnica@opatija.hr, a stručne službe će u najkraćem mogućem roku zahtjev obraditi.

Preventivni se zdravstveni pregledi za građane Opatije organiziraju od 2015. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari