LOKALNI IZBORI

Matija Laginja najavio kandidaturu za načelnika Općine Klana; Podršku mu došli dati Cappelli i Butković

„Klana je klasičan primjer nebrige Županije prema svojim građanima”, rekao je tom prigodom kandidat za župana PGŽ Gari Cappelli

U Klani se predstavio kandidat HDZ-a Matija Laginja za mjesto načelnika Općine. Ovu dužnost uspješno je obnašao i u dva ranija mandata.

Njegovom predstavljanju nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ujedno i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a te kandidat HDZ-a za župana PGŽ – Gari Cappelli.

U uvodnom izlaganju Oleg Butković odao je priznanje dosadašnjem radu Matije Laginje na temelju kojeg Laginja sada, s ekipom mladih ljudi, planira nastavak započetih programa do njihove realizacije, ali i brojne nove.

Butković je prikazao završenu cestu-obilaznicu Viškova kao realiziran projekt od izuzetnog značaja, uz napomenu kako još realizaciju čekaju prilazne ceste Klani i one koje vode prema granici.

Iskoristio je priliku istaknuti činjenicu kako je Županijska uprava za ceste nedovoljno angažirana, iako „jaka” gledano na razini RH, sa malo predviđenih projekata, mada ministarstvo i Vlada čak mogu namaknuti i financijska sredstva koja bi se uložila u ispravno zacrtane projekte. Kandidata Laginju vidi kao čovjeka koji ima ispravnu viziju budućnosti.

Istu podršku kandidatu Laginji dao je i Gari Cappelli koji je istaknuo, s obzirom da je i sam kandidat za Županiju, svoje “razočarenje viđenim prilikom obilaska općina Županije”, jasno uključivši i Klanu.

Njegove zamjerke, kao bivšeg uspješnog ministra turizma, prvenstveno su usmjerene “lošem iskorištavanju turističkih potencijala naše Županije, lošoj viziji kako i na koji način iskoristiti novac koji sigurno u velikim iznosima promiče”.

U Klani vidi tragove nebrige za osnovne djelatnosti u nadležnosti Županije, a to su školstvo i zdravstvo. Briga za uvjete školovanja, bavljenja sportom učenika i mladih ljudi od vitalnog je značaja za zdravlje nacije, a škola u Klani nije obnovljena četrdeset godina.

Zato Capelli vjeruje da će Matija Laginja kao prioritet svog programa imati uređenje škole prema mjerilima i traženjima današnjeg vremena kao i uređenje sportske dvorane, koja će mladima Klanee biti okosnica zdravijeg života.

Među brojnim zacrtanim planovima u sljedećem mandatnom razdoblju (2021-2025) gospodin Laginja je izdvojio samo neke; proširenje groblja u Klani i potom u Brezi, projektiranje i izgradnju kanalizacijske mreže u Studeni i Klani, sanaciju opasnih mjesta po cestama – posebno raskrižje u Strmašćićima – uređenje područja Trstenik te i daljnje poticanje stanogradnja u općini, za sve one koji nemaju riješeno stambeno pitanje – a to su prvenstveno mlade obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari