DOBRODOŠLA POMOĆ

Grad Rijeka će sufinancirati uređenje laboratorijskog prostora riječkog studija farmacije

Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL/ilustracija

Grad Rijeka će sa 100 tisuća kuna sufinancirati uređenje laboratorijskog prostora studijskog programa Farmacija Medicinskog fakulteta u Rijeci

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci obratio se Gradu Rijeci sa zamolbom za financijskom pomoći pri uređenju laboratorijskog prostora za studentski praktikum studijskog programa Farmacija.

Nakon niza godina intenzivne pripreme, ove je akademske godine u Rijeci pokrenut studijski program Farmacije kako bi se studentima omogućilo stjecanje kompetencija ne samo za rad u ljekarništvu, već i u bolničko-zdravstvenim ustanovama, te farmaceutskoj industriji.

Kako bi se studentima osigurali što bolji uvjeti te omogućio i nužno potreban praktični rad, Medicinski fakultet planira u prostorima na 3. katu zgrade Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, urediti laboratorijski prostor za studentski praktikum, koji bi osim studenata Farmacije, koristili i studenti ostalih studijskih programa Medicinskog fakulteta, Odjela za biotehnologiju, Fakulteta zdravstvenih studija te Fakulteta dentalne medicine.

Osim građevinskih radova, potrebno je i opremanje laboratorija, a ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko milijun kuna.

Do sada je realizirana prva faza projekta vrijedna 250 tisuća kuna, a koje je osiguralo Sveučilište u Rijeci. Prva faza obuhvaćala je izradu projekta, prvi dio građevinsko-obrtničkih radova te nabavu i montažu ventilatora za digestore.

Grad Rijeka, već godinama, u skladu s mogućnostima proračuna, sudjeluje u sufinanciranju uređenja prostora, te nabave medicinske i nemedicinske opreme, uglavnom za potrebe KBC-a Rijeka, ali i drugih ustanova, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta rada i kvalitetnijeg liječenja građana.

Odluka o sufinanciranju uređenja praktikuma usvojena je na 12. gradonačelnikovom kolegiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari