DODIJELJENE PLAKETE I ZAHVALNICE

Grad Rijeka dobitnik jubilarne zahvalnice Hrvatskog crvenog križa

Za aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u 2023. godini u proračunu Grada Rijeke su osigurana sredstva od gotovo 500.000,00 eura

Povodom obilježavanja 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj, 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva i 70 godina dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji Crvenog križa u HKD-u na Sušaku održana je prigodna svečanost na kojoj su dodijeljene Jubilarne plakete i Jubilarne zahvalnice Crvenog križa.

Jubilarna plaketa s pisanim priznanjem, dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za njihov poseban ili izniman doprinos i suradnju na realizaciji ciljeva i zadaća Hrvatskog Crvenog križa, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti te promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa.

Jubilarne plakete dodijeljene su Arsenu Jardasu, Sonji Maksan Trbović, Dragi Marušiću, Danijeli Tibljaš, Mariji Vičić i Ivu Vidottu.

Jubilarne zahvalnice, dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za njihov doprinos u ostvarivanju i izvršavanju programskih zadaća Hrvatskog Crvenog križa, suradnji na realizaciji ciljeva i zadaća Hrvatskog Crvenog križa, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti te promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa.

Jubilarne zahvalnice dodijeljene su ukupno 275 fizičkih i pravnih osoba među kojima je i Grad Rijeka, a zahvalnicu se primio zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski. Zahvalnice su također dodijeljene i predstavnicima Bakra, Kraljevice, Čavli, Klane, Kostrene i Viškova.

Jubilarne zahvalnice uručene su i odgojno-obrazovnim ustanovama te drugim partnerima koji svojim radom daju podršku Crvenom križu Rijeka kao i volonterima koji organiziraju i provode aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

Pozdravnu riječ uputili su predsjednica Crvenog križa Rijeka Kim Anić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić, ravnateljica Društva Crvenog križa Branka Maračić te zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski koji je govorio u ime jedinica lokalne samouprave s područja riječkog prstena.

Kako je istaknuo, Crveni križ je organizacija koja od svojih početaka gradi ideje humanosti, solidarnosti, tolerancije i ravnopravnosti, koje u suvremenom načinu života, često ne dobivaju dovoljnu pozornost.

„Kada nesebično pomažemo, to onda nije rad, niti posao, to je istinski poziv. A svi vi, kroz vašu organizaciju, bila ona nacionalna ili gradska, ili pak ona partnerska, volonterska, bilo kroz dobrovoljno darivanje krvi, razne intervencije u humanitarnim krizama, kojih na globalnoj sceni danas, nažalost ne manjka; od poplava, potresa i požara, do ratnih razaranja i migracija, u kojima stradavaju najranjivije skupine poput djece i civila, dajete djelić sebe, za dobrobit drugih.

Moram istaknuti i zdravstvenu edukaciju mladih i edukaciju prve pomoći koju provodite, kao i vaše aktivnosti i angažman u organizaciji migrantskog punkta i osiguravanje humanih uvjeta, ljudima koji su u našem gradu tražili privremeno utočište. Budući da me dopala čast da vas pozdravim i u ime kolegica i kolega iz gradova i općina iz riječkog prstena na čijem području također djelujete, koristim priliku da se u ime svih nas zahvalim svim onim generacijama aktivista i volontera riječkoga Crvenog križa koji su samozatajno i nesebično svoj rad, znanje i trud, darovali drugima te da vam zaželim još puno ovakvih obljetnica“, rekao je Palčevski.

Za aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u 2023. godini u proračunu Grada Rijeke su osigurana sredstva od gotovo 500.000,00 eura i to za Pučku kuhinju, organizaciju stanovanja u nužnom smještaju, Kamp za mlade Crvenog križa i djecu iz obitelji socijalnih potreba, Službu traženja, program davalaštva krvi, pripremu za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama, zdravstveno prosvjećivanje, edukaciju o pružanju prve pomoći te osposobljavanje odgojno-obrazovnih radnika u pružanju prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama, zdravstveno-edukativni program za predškolsku i školsku djecu kroz predavanja, radionice i prezentacije, svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola u pomladak Crvenog križa, edukaciju učenika za pružanje prve pomoći – priprema za natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, tečaj osnovnih postupaka oživljavanje uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora i Školu skijanja za mlade Crvenog križa Rijeka od 11 do 18 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari