TRADICIONALNI PARTNER

Grad Rijeka i Erste banka potpisali Sporazum o sponzoriranju kulturnih i sportskih događanja u Rijeci

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck danas su u Plavom salonu Grada Rijeke potpisali Sporazum o sponzoriranju kulturnih i sportskih manifestacija koje će se u 2022. godini održavati u Rijeci.

Nastavak je to dugogodišnje i uspješne suradnje Grada Rijeke i Erste banke koja će u ovoj godini s ukupno 2.150.000,00 kuna sponzorski i donatorski podržati Riječki karneval, Homo si teć, Fiumanku, Međunarodni festival malih scena, Vaterpolo klub Primorje Erste Bank te, po prvi puta ove godine, Baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca.

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje između Grada Rijeke i Erste banke koja je, istaknuo je, jedna od najvažnijih partnera Grada Rijeke kako u gospodarskom i ekonomskom smislu, tako i u smislu sponzoriranja raznih kulturnih manifestacija i podupiranja sportskih klubova.

Potpis ugovora o sponzorstvu

„Situacija se ponovno vraća u vrijeme kao i prije pandemije, tako da će se ova vrijedna sponzorska donacija utrošiti za organizaciju nekih od najpoznatijih riječkih manifestacija. Također i za rad sportskih klubova, a svi su oni prepoznatljiv brand našeg grada.

Erste banka naš je ključni i dugogodišnji partner koji je uz nas bio i prilikom provedbe projekta Europske prijestolnice kulture, a podršku nam daju i u ovoj godini kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta i vjerujem da će se naša suradnja uspješno nastaviti i u budućnosti. Ovom prilikom pozivam sve Riječanke i Riječane kao i sve goste da sudjeluju u svim ovim danas spomenutim manifestacijama koje će se pretežno održati tijekom svibnja i lipnja“, naglasio je Filipović

„Nakon što već dugi niz godina poslujemo u Rijeci i ovdje imamo svoje sjedište, osjećamo se zaista domicilnom bankom i važno nam je sudjelovati ne samo u poslovnom i gospodarskom segmentu grada. Želimo sudjelovati i u kulturnom, sportskom i socijalnom aspektu grada i trudimo se ulagati sukladno našim mogućnostima“, istaknuo je predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck.

Podsjetio je kako Erste banka, osim što je tradicionalni partner vaterpolo kluba Primorje, nastoji ulagati i u druge sportove.

„Zadovoljan sam što od ove godine po prvi puta surađujemo i s baletnim ansamblom HNK Ivana pl. Zajca. Kulturne institucije za vrijeme pandemije prolazile su kroz teško razdoblje i ovo je naš način da im pomognemo i da poručimo kako je kultura izuzetno važna za razvoj društva“ dodao je Schoefboeck .

Potpisivanju Sporazuma o sponzoriranju kulturnih i sportskih manifestacija koje će se u 2022. godini održavati u Rijeci prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, zamjenik direktora direkcije Sektora gospodarstva Erste&Steiermärkische bank d.d. Anton Lucijanović, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, ravnateljica Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Maša Kolar, predsjednik Organizacijskog odbora Fiumanke Davor Perović, predsjednik Vaterpolo kluba „Primorje Erste Bank“ Samir Barać, član organizacijskog odbora manifestacije „Homo si teć“ Radovan Šoljaga, umjetnička voditeljica umjetničke organizacije HKD Teatar – Međunarodni festival malih scena Edita Karađole Šegvić, sa svojim suradnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari