EVO DETALJA

Grad Rijeka objavila poziv za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo, objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2022./2023.

S ciljem pomoći radu učeničkih zadruga riječkih osnovnih škola predviđeno je sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala učeničkih zadruga te sufinanciranje troškova edukacije iz područja produkt dizajna.

Što su učeničke zadruge?

Učeničke zadruge važan su oblik odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama kojim se potiče razvoj poduzetničkih kompetencija učenika te razvijaju njihovi potencijali i radne navike, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima.

Što se sufinancira i do kojeg iznosa?

Predviđeno je sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala do 3.000,00 kuna po učeničkoj zadruzi kao i  sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna do 1.500,00 kuna po učeničkoj zadruzi.

Tko može biti korisnik sredstava?

Korisnici sredstava su učeničke zadruge osnovane u osnovnim školama i ustanovama koje obavljaju djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja Grada Rijeke.

Planirana sredstva u gradskom proračunu

Planirana sredstva za realizaciju mjere u Proračunu Grada Rijeke za 2022. godinu, Odjela gradske uprave za poduzetništvo, iznose ukupno 18.000,00 kuna.

Način i rok podnošenja prijava

Prijave na Javni poziv zaprimaju se isključivo putem portala eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo, odnosno Informacijskog servisa Grada Rijeke, gdje postoje detaljne upute o postupku podnošenja prijava. Prijavitelji se prethodno registriraju na Informacijskom servisu Grada Rijeke, a potom ispunjavaju e-Obrazac prijave te prilažu (učitavaju) potrebnu dokumentaciju.

Javni poziv otvoren je od 20. listopada 2022. u 08:00 sati do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 8. studenog 2022. godine u 16:00 sati.

Dodatne informacije

Sve dodatne informacije u svezi Javnog poziva mogu se dobiti na broj telefona 209-942 ili putem e-maila neda.suvajac@rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari