U PETAK I SUBOTU

U Astronomskom centru Rijeka će se održati inovativni vikend

Foto: Astronomski centar Rijeka

Grad Kastav u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka i u sklopu europskog projekta ”Mreža mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka” organizira Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka, koji će se na toj lokaciji održati 21. i 22. listopada.

Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka naziv je dvodnevnog besplatnog programa namijenjenog mladima u dobi od 15 do 24 godine s područja Urbane aglomeracije Rijeka. Program je dio projekta kojeg provodi Grad Kastav u suradnji s partnerima, a glavni cilj projekta je razvoj platforme za razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija mladih kroz poticanje inovativnog razmišljanja i poduzetnosti.

Astronomski centar Rijeka je jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji sadrži digitalni planetarij i zvjezdarnicu. To je dom Astronomskog društva Rijeka i mjesto održavanja raznovrsnog programa (filmovi, interaktivne prezentacije, promatranja, predavanja, izložbe, koncerti i dr.). Objekt se nalazi na Svetom Križu, do njega se može doći i gradskim prijevozom, a u potpunosti je prilagođen kretanju osoba smanjene pokretljivosti.

Program Inovativnog vikenda sastoji se od 3 zanimljiva i korisna predavanja i radionice koje će pomoći učenicama i učenicima da budu inovativniji, informiraniji i spremniji na izazove 21. stoljeća, a za detaljan program kliknite OVDJE.

Ukoliko pripadate ciljnoj skupini i želite sudjelovati u programu, molimo vas da zbog ograničenog kapaciteta u Astronomskom centru Rijeka najavite Vaš dolazak e-mailom na ztk@ztk-rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari