SUPER PRILIKA

Grad Rijeka organizira besplatan informatički tečaj za pojedine skupine građana

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U ponedjeljak, 11. listopada započinju prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke za ciljane skupine građana.

Kome su namijenjeni besplatni informatički tečajevi?

Grad Rijeka putem Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih osobama koje imaju prebivalište na području Grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana Grad Rijeka organizira od 2005. godine i do sada je tečajeve završilo preko 4000 polaznika.

VIDEO DANA:

Kada počinje i koliko traje tečaj?

Tečaj će trajati 20 školskih sati i održavat će se u Centru tehničke kulture, Školjić 6/prizemlje.

Broj polaznika po grupama je najviše 8 osoba a ukupan broj polaznika u ovom ciklusu besplatnog informatičkog tečaja ograničen je na 67.

Prve grupe s tečajem će započeti već u drugoj polovici listopada a o početku rada njihove grupe polaznici će biti telefonski obaviješteni.

Koje potvrde moram dostaviti kako bi mogao upisati tečaj?

Osobe koje nakon zaključenja prijava budu izabrane kao potencijalni kandidati, prilikom upisa u tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa):

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od navedenih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Kako se mogu prijaviti?

Zainteresirani građani mogu se za besplatni informatički tečaj prijaviti od 11. listopada, na telefon 327-155, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 sati.

Prijave ostaju otvorene do popunjenja grupa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari