DO 29. LISTOPADA

Grad Rijeka pomaže u sufinanciranju opreme i materijala učeničkih zadruga; Prijavite se!

Do 29. listopada otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2021/2022.

Učeničke zadruge važan su oblik odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama kojim se potiče razvoj poduzetničkih kompetencija učenika te razvijaju njihovi potencijali i radne navike, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima.

Sagledavajući važnost rada učeničkih zadruga za podizanje poduzetničke klime i kulture u školama, Grad Rijeka u sklopu Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke od 2014. godine podupire njihov rad.

Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, mjerom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala do 3.000,00 kuna po učeničkoj zadruzi kao i  sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna do 1.500,00 kuna po učeničkoj zadruzi.

Prije se podnose isključivo putem online obrasca

Protekle školske godine zbog protuepidemijskih mjera rad učeničkih zadruga bio je ograničen ili onemogućen, a ove godine učeničke zadruge nastavljaju s radom. Stoga je u gradskom proračunu za 2021. godinu za sufinanciranje učeničkih zadruga planirano ukupno 18.000,00 kuna.

Na javni poziv, objavljen na mrežnim stranicama Grada Rijeke, mogu se javiti učeničke zadruge osnovane u osnovnim školama i ustanovama koje obavljaju djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja Grada Rijeke.

Prijave na Javni poziv zaprimaju se isključivo putem portala eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo, odnosno Informacijskog servisa Grada Rijeke, gdje postoje detaljne upute o postupku podnošenja prijava. Prijavitelji se prethodno registriraju na Informacijskom servisu Grada Rijeke, a potom ispunjavaju e-Obrazac prijave te prilažu (učitavaju) potrebnu dokumentaciju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views