26. OLDTIMER AUTO-RALLY 2022.

Volite klasične ljepotane na četiri kotača? U subotu ih ne propustite razgledati na Korzu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U organizaciji Oldtimer kluba Rijeka ove će se subote sa startom na Korzu u 10:30 sati održati 26. izdanje Međunarodnog oldtimer auto-rallyja 2022.

Okupljanje ljubitelja oldtimer automobila koji ove godine u Rijeku stižu iz cijele Hrvatske i Slovenije i njihovih limenih ljubimaca započet će već u 8 ujutro na riječkom Korzu.

Nakon svečanog otvorenja i starta, kolona će oko 10:30 sati krenuti prema Hilton Rijeka Costabella Beach Resortu gdje će biti prvo zaustavljanje i kratko druženje nakon čega povorka nastavlja preko Preluka i Opatije natrag u Rijeku. Drugo zaustavljanje kolone bit će na Kontejnerskom terminalu Adriatic Gate, a krajnji je cilj aerodrom Grobnik gdje će za sudionike biti održati i posebni ispiti u sklopu rallyja.

„Ove godine očekujemo dolazak 50-ak automobila i 70-ak sudionika, a automobili koji nam stižu od posebne su povijesne važnosti. Najatraktivniji su uvijek oni najstariji, iz vremena prije Drugog svjetskog rata. Posjetitelji će tako moći vidjeti Fiat Balillu iz 30-ih godina prošlog stoljeća, u najavi nam je dolazak jednog auta iz Italije koji datira iz 1924. godine i ima drvene kotače, ali to ovisi ponajprije o vremenskim prilikama. Bit će tu i kultne Bube, Mini Morisi, Fiat Topolino, a bit će tu i De Lorean, vlasništvo jednog člana našeg kluba, auto najpoznatiji po tome što se pojavio u filmu Povratak u budućnost“, najavio je predsjednik Oldtimer kluba Marino Radan koji je zajedno s voditeljem auto sekcije Robertom Čulinom najavio ovogodišnji program rallyja.

Valja istaknuti i kako je riječ o sportskom natjecanju koje je uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza te se boduje za prvenstvo HROS-a. Manifestacija također ima i turistički karakter jer doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja prolazi.

Zadovoljstvo time što je Rijeka već godinama početna stanica ovog Međunarodnog rallyja iskazao je i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković. „Članovi Oldtimer kluba kontinuirano i predano rade i ova manifestacija je rezultat toga rada, a građanima Rijeke prilika da uživaju u svemu što ova manifestacija nudi“, rekao je pročelnik Ivanković i pozvao građane da u subotu u što većem broju dođu na Korzo.

Oldtimer klub Rijeka osnovan je 1996. godine s ciljem promicanja tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije i šire. Članovi udruge sakupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila, a udruga je član i Hrvatskog oldtimer saveza kao i Zajednice Tehničke kulture Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari