EVO DETALJA

Grad Rijeka raspisao javni poziv za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte raspisuje javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2023./2024.

Sagledavajući važnost rada učeničkih zadruga za podizanje poduzetničke klime i kulture u školama te sukladno Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke Grad Rijeka je utvrdio mjeru Projekti: “Učeničke zadruge” u području programa „Novi oblici obrazovanja i informiranja u poduzetništvu.“ čiji su nositelji osnovne škole Grada Rijeke i ustanove koje obavljaju djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja.

Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, mjerom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala te sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna.

sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna.

Što su učeničke zadruge?

Učeničke zadruge važan su oblik odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama kojim se potiče razvoj poduzetničkih kompetencija učenika te razvijaju njihovi potencijali i radne navike, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima.

Što se sufinancira i do kojeg iznosa?

Predviđeno je sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala do 398 eura po učeničkoj zadruzi kao i  sufinanciranje troškova edukacija iz područja produkt dizajna do 199 eura po učeničkoj zadruzi.

Tko može biti korisnik sredstava?

Korisnici sredstava su učeničke zadruge osnovane u osnovnim školama i ustanovama koje obavljaju djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja Grada Rijeke.

Planirana sredstva u gradskom proračunu

Planirana sredstva za realizaciju mjere u Proračunu Grada Rijeke za 2023. godinu, Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, iznose ukupno 2.666 eura.

Način i rok podnošenja prijava

Prijave na Javni poziv podnose se Gradu, Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte putem Informacijskog Servisa Grada Rijeke (on-line prijava).

Prijave se zaprimaju od 23. listopada 2023. godine od 08:00 sati, pa do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 10. studenoga 2023. godine do 16:00 sati..

Dodatne informacije

Sve dodatne informacije u svezi Javnog poziva mogu se dobiti na broj telefona 209-592  ili putem e- maila verica.sabo@rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari