EVO DETALJA

Grad Rijeka s 26.000 Eura sufinancira dva projekta usluge socijalnog mentorstva u 2023. godini

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života je 8. veljače 2023. godine na mrežnim stranicama Grada Rijeke i Ureda za udruge Vlade RH objavio Javni natječaj za odabir projekata/programa pružatelja usluge socijalnog mentorstva u 2023. godini.

Natječajem je utvrđen predmet natječaja, područja financiranja, ciljane skupine korisnika projekata/programa, opći uvjeti za prijavu, kriteriji za odabir, potrebna dokumentacija te rok i mjesto podnošenja prijava. Krajnji rok za prijavu, odnosno dostavu prijave projekata i programa bio je do 10. ožujka 2023. godine.

Predmet natječaja bio je odabir projekata/programa pružatelja usluge socijalnog mentorstva koje će Grad Rijeka financirati iz proračuna za 2023. godinu u razdjelu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života.

Ciljane skupine korisnika projekata/programa iz područja pružanja socijalnih usluga i to usluge socijalnog mentorstva su dugotrajno nezaposlene osobe korisnici zajamčene minimalne naknade; djeca korisnici zajamčene minimalne naknade; osobe s invaliditetom; osobe kojima prestaje pravo na uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja; osobe koje su žrtve trgovanja ljudima; osobe nakon izvršenja kazne; te osobe u riziku od socijalne isključenosti. Na natječaj mogle su se prijaviti udruge, vjerske zajednice koje ispunjavaju svojstva prihvatljivih ponuditelja sukladno odredbama natječaja.

Na natječaj je pristiglo 7 prijava od kojih je 6 zadovoljilo propisane formalne uvjete te upućeno na daljnju obradu Povjerenstvu za stručnu provjeru programa i projekata.
Cilj ovog Javnog natječaja je, putem odabranih kvalitetnih projekata/programa, dovesti do pozitivne promjene u socijalnom statusu pojedinca kroz socijalnu uslugu – socijalno mentorstvo i to kroz aktivnosti osnaživanja, pri čemu je fokus na njihovim sposobnostima i potencijalima kako bi napredovali do zaposlenja, obuke, daljnjeg obrazovanja ili drugih oblika aktivacija, kako bi se u konačnici bolje integrirali u zajednicu u kojoj žive.

Za provedbu projekata/programa u 2023. godini, iz područja pružanje socijalnih usluga – socijalno mentorstvo Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života planirao je sredstva u ukupnom iznosu od 26.000,00 EUR.

Na temelju procjene prijava Povjerenstvo za stručnu provjeru programa i projekata prijavljenih na Javni natječaj predložilo je da iz Područja Pružanje socijalnih usluga – usluge socijalnog mentorstva sufinanciraju sljedeći programi/projekti:

Socijalno mentorstvo – ulaganje u budućnost Udruge Centar za kulturu dijaloga u iznosu od 13.000,00 EUR
Razvoj usluge socijalnog mentorstva za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina Udruge Terra u iznosu od 13.000,00 EUR.Gradonačelnik Marko Filipović prihvatio je prijedlog na 36. kolegiju održanom 7, svibnja 2023.g.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari