VIŠE OD 400 SUDIONIKA

Grad Rijeka sudjelovao na 4. susretu gradova sudionika projekta Intelligent Cities Challenge

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Grad Rijeka sudjelovao je na 4. susretu gradova (4th ICC City Lab) sudionika projekta Intelligent Cities Challenge (ICC), čija je glavna tema bila usavršavanje i prekvalifikacija (up- and reskilling).

Na skupu, koji se održavao od  30. studenoga do 10. prosinca, sudjelovalo je više od 400 sudionika, uključujući ICC gradove, vodeće tematske stručnjake, poslovne predstavnike, dionike znanja, koordinatore tematske mreže i transverzalne koordinatore, EU i međunarodne mentore i govornike.

Grad Rijeku predstavljale su Tatjana Perše iz Zavoda za informatiku i dr. sc. Kristina Dankić iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

Ciljevi ovog dvotjednog skupa bili su inspirirati gradove sudionike na ponovno promišljanje o gradu budućnosti i njegove uloge u kontekstu novih klimatskih promjena i ambicija prema digitalnom rastu, omogućiti razmjenu planova provedbe među ICC gradovima, prezentirati inicijative koje su ušle u fazu provedbe i razmijeniti mišljenja o maksimiziranju njihova učinka,  osigurati prilike za istraživanje mogućnosti suradnje između gradova s ​​interesom za razvoj zajedničkih rješenja, omogućiti razmjenu znanja između gradskih timova tijekom interaktivnih tematskih sjednica, te osigurati transverzalnu podršku u pristupu financijama, javnoj nabavi i otvorenim podacima.

Gradu Rijeci jedan je od 15 gradova mentora u projektu Intelligent Cities Challenge (ICC) uz gradove kao što su Barcelona, Hamburg, Milano, Toronto i Amsterdam. Odabran je za mentoriranje drugih gradova u čak dva ključna projektna područja pod nazivom Participacija građana i digitalizacija javne administracije, te (Ponovno)Stjecanje vještina.

VIDEO DANA:

Inicijativa Europske komisije pod nazivom Intelligent Cities Challenge (ICC), okuplja 136 gradova koji nastoje postići inteligentan, socijalno odgovoran i održivi razvoj uz pomoć naprednih tehnologija. Cilj svih uključenih gradova je zajedničko stvaranje novih poslovnih prilika, održivi razvoj i poboljšanje svojih sredina u digitalnom i u socijalnom smislu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views