PROVJERITE

Grad Rijeka sufinancira redoviti program predškolskog odgoja u deset vrtića drugih osnivača na području Grada Rijeke

13.06.2022., Selnica, Velika Gorica - Ilustracija djecjeg vrtica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Grad Rijeka od 1. rujna 2022. godine do 31. kolovoza 2023. godine nastavlja sufinancirati redoviti program predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača.

Riječ je o istom modelu sufinanciranja kao što je bilo u 2019./2020. godini, a sve s ciljem da roditelji djece i dalje sudjeluju u punoj mjesečnoj cijeni redovitog 10-satnog programa s iznosom od 720,00 kn.

Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici održanoj 28. travnja 2022. godine, donijelo je Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2022./2023. godinu. Temeljem Programa, u svibnju 2022. godine objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača na području grada Rijeke.

VIDEO DANA:

Sufinanciranje odnosi na dijete koje zajedno s oba roditelja ima prebivalište u gradu Rijeci, dijete samohranog roditelja, odnosno dijete iz jednoroditeljske obitelji s prebivalištem na području Rijeke te dijete roditelja koji ima status stranca s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, a živi na području grada Rijeke. Navedene statuse roditelj mora dokazati ispravom izdanom od strane nadležnog tijela.

Pravo podnošenja prijave na javni poziv imali su dječji vrtići drugih osnivača koji djeluju na području grada Rijeke, a koji su utvrđeni Planom mreže dječjih vrtića na području grada Rijeke i koji su u prošloj pedagoškoj godini poštivali odredbe ugovora o sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja. Prijavu na javni poziv podnijelo je u roku deset dječjih vrtića čiji su osnivači vjerske zajednice, druge pravne i fizičke osobe s područja grada Rijeke.

Sukladno mjerilima Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, u dječje vrtiće drugih osnivača na području grada Rijeke može se upisati do 584 djece. Za očekivati je da će vrtići drugih osnivača koji djeluju u gradu Rijeci prvenstveno zadovoljiti potrebe roditelja koji imaju prebivalište na području grada Rijeke i pritom sva raspoloživa mjesta ponuditi građanima Rijeke.

Pravo na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja ostvarilo je deset dječjih vrtića drugih osnivača na području grada Rijeke i to kako slijedi:

  1. Dječji vrtić Žirafa s podružnicom Žirafica, kapaciteta 104 djece raspoređene u četiri mješovite vrtićke i dvije mješovite jasličke odgojno-obrazovne skupine. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.
  2. Dječji vrtić Mala vila (waldorfski dječji vrtić), kapaciteta 50 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program u skladu s koncepcijom pedagogije R. Steinera.
  3. Dječji vrtić Mali princ s podružnicom Mala sirena, kapaciteta 74 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program obogaćen programima učenja engleskog jezika i sporta.
  4. Dječji vrtić Zvjezdica mira, kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke odgojno-obrazovnu skupine. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program katoličkog vjerskog odgoja i Montessori program koji funkcionira kao primarni program.
  5. Dječji vrtić Nazaret s podružnicom Mima, kapaciteta 92 djece raspoređene u četiri mješovite vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program katoličkog vjerskog odgoja.
  6. Dječji vrtić Pinokio, kapaciteta 20 djece raspoređene u jednoj vrtićkoj odgojnoobrazovnoj skupini. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.
  7. Dječji vrtić Snjeguljica s podružnicom Sedam patuljaka, kapaciteta 40 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke odgojno-obrazovne skupine. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.
  8. Dječji vrtić Zlatan, kapaciteta 20 djece raspoređene u jednu mješovitu vrtićku odgojnoobrazovnu skupinu. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.
  9. Dječji vrtić Luna, kapaciteta 64 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i dvije jasličke odgojno-obrazovne skupine. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.
  10. Dječji vrtić Planet mašte, kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke odgojno-obrazovne skupine. U vrtiću se provodi redoviti 10-satni program.

Sredstva za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja dječjih vrtića drugih osnivača za pedagošku 2022./2023. godinu osigurana su u Proračunu Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari