Grad Rijeka uvodi inovacije u plaćanju parkinga – stigla PayDo mobilna i web aplikacija

Foto: Riječanin

Prednosti koje aplikacija nudi su: plaćanje parkinga bez dodatnih troškova (ne plaća se naknada mobilnim operaterima), jednostavnost korištenja i dostupnost svim korisnicima (građanima i turistima)

Svim građanima Rijeke kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima odnedavno je omogućeno brže i povoljnije plaćanje parkiranja odnosno satnih parkirnih karti, i to putem besplatne PayDo mobilne i web aplikacije.

Rijeka je trenutno jedna od 36 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart.

Aplikaciju mogu koristiti svi koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a, a budući da aplikacija ne koristi SMS protokol građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga je korisna i za sve one koji parking nisu mogli plaćati SMS-om, poput primjerice turista, pa je zbog njih aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Također, u Rijeci su uličnim automatima postavljene naljepnice sa QR kodom za preuzimanje aplikacije i s naznačenom zonom kojoj parkiralište pripada pa se aplikacija može dohvatiti i uz pomoć QR koda.

Aplikacija se koristi registriranjem i prijavom putem aktivacijskog e-maila. Klikom na „Plaćanja“ građanin dodaje svoju karticu kojom želi plaćati parking, a parkiranje plaća klikom na „Kupi kartu“.

Pored plaćanja putem aplikacije PAYDO, također je omogućena prodaja satnih karata na kioscima TISAK i iNovine na ukupno 60 lokacija u užem centru grada. Prilikom kupnje parkirne karte na kioscima, korisniku se upisuje registarska oznaka vozila te je uplata vidljiva prilikom kontrole parkiranja. Sukladno navedenom, korisnik koji na taj način kupi parkirnu kartu, nema potrebu listić isticati na vidljivom mjestu u vozilu.

Rijeka Plus uskoro priprema i druge oblike plaćanja parkinga koji će za građane biti povoljniji i jednostavniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari