Rijeka će biti dio velike svjetske kampanje spavanja na otvorenom!

Foto: Ilustracija

Depaul Hrvatska organizira događaj “Jedna noć pod zvijezdama”. Cilj je kampanje podizanje svijesti o problemu beskućništva na globalnoj i lokalnoj razini.

U Rijeci će 7. prosinca 2019. biti organiziran događaj “Jedna noć pod zvijezdama” koji je dio globalne kampanje pod nazivom “Velika svjetska kampanja spavanja na otvorenom”.

Cilj je kampanje podizanje svijesti o problemu beskućništva na globalnoj i lokalnoj razini.

Depaul Hrvatska u Rijeci organizirati događaj “Jedna noć pod zvijezdama” koji je dio “Velike svjetske kampanje spavanja na otvorenom” (World’s Big Sleep Out campaign – WBSO).

Dana 7. prosinca 2019., jednu noć, u dvorištima, u velikim i manjim gradovima, na značajnim lokacijama diljem svijeta, sudionici kampanje spavat će na otvorenom, pod vedrim nebom, i time na lokalnoj i globalnoj razini iskazati svoju solidarnost i podršku beskućnicima, onima koji nemaju dom, ili su bili prisiljeni napustiti svoj dom.

Na globalnoj razini ovu će inicijativu podržati Will Smith, dama Helen Mirren, neki od najpoznatijih svjetskih glazbenika.

Očekuje se da će 50.000 osoba tu noć provesti spavajući na otvorenom, ne bi li time pomogli onima koji nemaju drugog izbora osim beskućništva, kojih je više od milijun u svijetu.

Sudjelovanje na ovom događaju pomoći će prikupljanju sredstava potrebnih za pomoć beskućnicima u gradu Rijeci.

Biti dionicima ove globalne kampanje moguće je ostvariti putem sudjelovanja na službenom događaju u Rijeci 7. prosinca 2019., a također je moguća individualna prijava te organizacija vlastitog događaja “Jedna noć pod zvijezdama” (npr. u svom dvorištu, na radnom mjestu, u župama, školama, sveučilištima i sl.) putem službene međunarodne stranice kampanje www.bigsleepout.com.

Također, informacije o provedbi kampanje na globalnoj i lokalnoj razini bit će objavljene putem službene Facebook stranice Depaul Hrvatske https://www.facebook.com/depaulhrvatska/.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari