IZNIMNI SPORTSKI REZULTATI

Marina Mavrinac Matulja trofejni je sportski ribolovac, čestitao joj i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin

Opatijka Marina Mavrinac Matulja najuspješnija je članica hrvatske ženske reprezentacije u ribolovu, a reprezentacija je prema nagradama HOO-a već godinama u hrvatskom vrhu

Zbog iznimnih sportskih rezultata i promocije grada danas ju je primio gradonačelnik Fernando Kirigin, čestitao joj na postignutim rezultatima i zaželio još dugu i uspješnu karijeru.

Sportskim se ribolovom Marina bavi od 1983. godine. Članica je SRD “Zubatac” iz Lovrana i, kako sama kaže, klub ne bi mijenjala jer ga je njezin nono i osnovao. Prvi puta ulazi u nacionalnu reprezentaciju 1987. godine u bivšoj državi, a u Hrvatskoj osvaja niz pojedinačnih i ekipnih zlatnih medalja tijekom 90-tih godina prošloga stoljeća.

Nakon dvadesetogodišnje pauze, uslijed obiteljskih obaveza, na svjetsku se pozornicu vraća 2016. godine te 2019. u disciplini ribolov štapom s obale na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici osvaja 1. mjesto pojedinačno i 3. mjesto ekipno. Jednak uspjeh slijedi i 2021. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Na svjetskoj rang listi u ovoj disciplini trenutno je na 2. mjestu pojedinačno. Osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu ove godine u Italiji. Marina Mavrinac Matulja je i izbornica nacionalne selekcije Masters+55.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari