UČENIK 4. RAZREDA

Gradonačelnik Kirigin primio 10-godišnjeg Erika Golubovića uz partiju šaha

Za desetogodišnjeg Erika Golubovića, učenika 4. b razreda Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” s razlogom možemo reći da je ponos Opatije. Erik se nedavno vratio s pojedinačnog prvenstva Europe u šahu za mlade koje se održalo u Turskoj. U kategoriji do 10 godina osvojio je izvrsno 3. mjesto.

U konkurenciji 91 igrača iz 36 zemalja Erik je osvojio visokih 7/9 bodova te podijelio 2.– 4. mjesto, a na osnovu dodatnih kriterija osvojio brončanu medalju. Zanimljiva je činjenica kako je u 32 godine dugoj povijesti hrvatskoga šaha u ovoj kategoriji to najveći uspjeh, a Erikova bronca je šesta medalja hrvatskih šahista u kadetskoj i juniorskoj kategoriji uopće.

Erika Golubovića i njegovog oca, ujedno i trenera, Borisa Golubovića primio je gradonačelnik Fernando Kirigin te su, uz razgovor o Erikovim uspjesima, odigrali i brzopoteznu partiju šaha. Rezultat je bio očekivan, ali treba reći da se gradonačelnik dobro držao.

Erik je izvanredan u kombinatorici te može predvidjeti i do deset poteza unaprijed, nije ga uspio savladati ni svjetski velemajstor, jedan od najvećih šahista svih vremena Anatolij Karpov s kojim je, prije dvije godine u Rijeci u simultanci, Erik odigrao neriješeno. Iza svega stoji talent, ali i kvalitetan trening četiri puta tjedno, rekao je tata Boris.

Obzirom da Erik voli i trenira i nogomet u NK Opatija gradonačelnik mu je poklonio prigodan poklon, kopačke i loptu sa simbolima aktualnog svjetskog prvenstva u Kataru.

Uvjereni smo da su pred Erikom još mnogi šahovski i životni uspjesi te mu još jednom srdačno čestitamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari