POVRATAK U NORMALU

Gradska knjižnica Rijeka uskoro se vraća na “predpandemijsko” radno vrijeme

Foto: Ilustracija

Narodna čitaonica i dalje ostaje zatvorena zbog specifičnosti usluge i populacije korisnika

Od ponedjeljka 7. rujna odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka radit će prema redovnom, “predpandemijskom”, radnom vremenu.

To znači da će odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka većinom raditi u cjelodnevnom ritmu od 8 do 19 i 30 uz radnu subotu.

Velika je to i pozitivna promjena nakon zatvaranja, pa potom jednosmjenskog rada uzrokovanog pandemijskom situacijom i mjerama zaštite karakterističnima za knjižnične usluge.

Narodna čitaonica i dalje ostaje zatvorena zbog specifičnosti usluge i populacije korisnika (korištenje dnevnih novina i većina korisnika treće životne dobi), a čitaoničke usluge ograničene su i na ostalim lokacijama.

Palača Modello, Filodramatica, Stribor, ogranci Zamet, Trsat, Drenova i Turnić

pon, ut, sri, pet 8,00 – 19,30
čet  10,30 – 19,30
sub 8,00 – 13,00

Knjižnica “Vid Omišljanin” i Knjižnica Čavle otvorene su prema posebnom radnom vremenu, a bibliobusi prometuju prema rasporedu stajališta

 

  1. Knjižnica Čavle
Ponedjeljak,srijeda, petak 9,00 – 13,00
Utorak, četvrtak 15,00 – 20,00
Subota (1. i 3. u mjesecu) zatvoreno
  1. Knjižnica “Vid Omišljanin”
Ponedjeljak,srijeda, petak 9,00 – 13,00
Utorak, četvrtak 15,00 – 20,00
Subota (2. i 4. u mjesecu) zatvoreno

Županijski bibliobus i Gradski bibliobus prometuju prema mjesečnom rasporedu stajališta.

Važno je imati na umu da u odjelima i ograncima vrijede protuepidemijske mjere uobičajene za javne prostore koje posjećuje puno ljudi – dezinfekcija ruku, držanje razmaka, nošenje zaštitne maskice.

Na sve to već smo se i navikli tako da dolazak do omiljenih knjiga možemo smatrati sigurnim i ugodnim!

“Naš jesensko-zimski ciklus 2020/2021. bit će prema dobroj tradiciji dinamičan i bogat, pratimo jednim okom i procese u nastajućem art-kvartu “Benčić” koji će obilježiti budućnost čitalačke kulture u RIjeci, pa je to sve razlog da upravo ove jeseni za simboličnih 50 kuna postanete članovi Gradske knjižnice Rijeka i otvorite si put do 300 000 knjiga, svih lokacija i sadržaja e-knjižnice.”, pozivaju vas ovim putem iz Gradske knjižnice Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari