Gradski vijećnici komentirali slučaj pijane pročelnice: Burić traži ostavku Obersnela…

Vera Begić (u krugu), Zvonimir Peranić i Petra Mandić (MOST)

Gotovo sve riječke stranke danas su zatražile ostavku pročelnice Vere Begić Blečić koja je u pijanom stanju izazvala prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, a gradski vijećnik Hrvoje Burić išao je i korak dalje zatraživši ostavku gradonačelnika Obersnela

HRVOJE BURIĆ (BURA): Obersnel je trebao pročelnicu suspendirati i smijeniti još prošle godine kada je skrivila već jednu nesreću u Rijeci, također pod utjecajem alkohola. Unatoč tome zadržala je radno mjesto pod blagoslovom gradonačelnika Vojka Obersnela.

Tragediju koja je jednu obitelj zavila u crno komentirali su i drugi gradski vijećnici. Petra Mandić podsjetila je na slučaj Benac…

MOST-ovci u raskoraku

PETRA MANDIĆ (MOST): Nije li minimum normalnog, moralnog i odgovornog ponašanja dati ostavku na funkciju pročelnika nakon prouzrokovane ovako strašne nesreće. Nije li minimum Obersnelove odgovornosti tražiti takvu ostavku? Što nama znači što će pročelnica biti suspendirana i ništa ne raditi mjesecima, ako ne i godinama, a primati za to oko 9.500,00kn, odonosno 80% pune plaće mjesečno? Pa pročelnik Benac evo već godinu i pol u suspenziji prima plaću iz proračuna i ništa ne radi nakon što je pola milijuna kuna gradskog novca “uložio” po riječima revizije protivno svim propisima i pravilima? I mi ih za ovo plaćamo! Ako Obersnel od njih ne zatraži i ne inzistira na ostavkama javno i nedvosmisleno, ostavku mora dati ON. Ovo je sramotno kako se vodi grad i tko ga vodi!

Njoj je pak na svome Facebook profilu oštro odgovorio stranački kolega Zvonimir Peranić optuživši Petru Mandić da sakuplja političke bodove na nečijoj smrti podsjetivši je i na slučaj u kojem je jedna od najpoznatijih članica MOST-a pravomoćno osuđena zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo dijete.

ZVONIMIR PERANIĆ (MOST): Degutantno je skupljati političke bodove na smrti. Pogotovo kada to čine nekonstruktivni populisti i diletantske štetočine. Licemjerno je tražiti nečiju ostavku, a kada i sam podržavaš kolegicu (i kao i ona grabiš što više funkcija) koja je i sama usmrtila dijete! Još se i ista usudila prozivati! Tražiti! Stvarno, čist obraz! Poštenje! … Pokret Obmana!
“Čujete li svinjne kako rokću, u ljetnikovcu naših gospara?”

Milinović: Ne želim politizirati, nepovratno je izgubljen jedan život, obitelj je zavijena u crno

IVONA MILINOVIĆ (HDZ): Budući da pristiže sve veći broj upita vezano uz komentar nesreće koju je izazvala riječka pročelnica, prvi put ću u životu reći kako ne želim niti komentirati a još manje politizirati. Nepovratno je izgubljen jedan život, obitelj je zavijena u crno i nikakve ostavke Obersnela, pročelnika, koga god, ne mogu taj život vratiti niti biti utjeha njegovoj obitelji. Jedino što mogu jest izraziti sućut obitelji, te se pomoliti da tragično preminulog čuvaju anđeli. Lp, I. – komentar je HDZ-ove gradske vijećnice Ivone Milinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari