BLAGDANSKI SUSRET

Galerija | Granični prijelaz Rupa odlazi u povijest: Danas se tradicionalno susreli predstavnici hrvatske i slovenske policije

Na graničnom prijelazu Rupa danas su se susreli predstavnici hrvatske policije, Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave istarske te predstavnici slovenske policije iz Policijske uprave Koper.

Riječ je o tradicionalnom susretu hrvatske i slovenske policije koji se u duhu dobre pogranične suradnje, uoči božićno-novogodišnjih blagdana održava već više od trideset godina.

Dobrodošlicu predstavnicima Policijske uprave Koper na čelu s direktorom Igorom Jadričem i predstavnicima Policijske uprave istarske na čelu s načelnikom Alenom Klabotom, zaželio je načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima.

Ulaskom Hrvatske u Schengen, granični prijelaz Rupa prestat će postojati. Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Košare sa slatkišima kao znak pažnje I uspješne suradnje. Na graničnom prijelazu Rupa upriličen je božićno-novogodišnji susret predstavnika Policijskih uprava primorsko-goranske i istarske te slovenske policije

U prigodnom obraćanju načelnik Dizdar istaknuo je dugogodišnju tradiciju susreta na granici, naglasivši da je suradnja između policijskih uprava više nego uspješna. Od 1. siječnja 2023. godine Hrvatska postaje punopravna članica Schengena te dolazi do promjena u radu policije. Onaj dio policijskih poslova koji se obavljao na graničnim prijelazima, policijski službenici će obavljati u dubini teritorija te u nekim drugim ustrojstvenim jedinicama.

”Bez obzira na to što će se granični prijelazi zatvoriti, policijski službenici radit će poslove usko vezane uz posao granične policije, provodit će kompenzacijske mjere i poslove suzbijanja prekograničnog kriminaliteta. Ostaje nam najduža granica Europske unije u dužini preko 1100 km s Republikom Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.”

Također je rekao da će kontrolne kućice i ostala infrastruktura na graničnim prijelazima, inače pod nadležnošću Ministarstva financija, ostati još neko vrijeme na granici.

Direktor Jadrič i načelnik Klabot u svojim obraćanjima naglasili su kako razlog dobrih rezultata rada leži u kvalitetnoj i neposrednoj komunikaciji rukovodećih djelatnika svih triju policijskih uprava prilikom rješavanja svih sigurnosnih izazova.

Nakon što su razmijenili prigodne darove i čestitke za predstojeće blagdane, načelnik Tomislav Dizdar, kao domaćin susreta, zahvalio je kolegama iz Istre i Kopra na dosadašnjoj suradnji te izrazio nadu u nastavak kvalitetne suradnje i u razdoblju koje je pred nama.

Dobro suradnju potvrdili su i direktor Policijske uprave Koper Igor Jadrič te načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, istaknuvši kako su uvjereni kako će se uspješna suradnja nastaviti i u narednom razdoblju u kojem nas očekuje otvaranje granica na dobrobit građana s hrvatske i slovenske strane granice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari