SMATRA IH PRIMJEROM

Grbin u Rijeci jasno i glasno: Filipović i Komadina imaju punu podršku SDP-a u utrci za za gradonačelnika i župana!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je na konferenciji za medije na riječkom Terminalu istaknuo da su SDP-ovi kandidati za gradonačelnika Rijeke i primorsko-goranskog župana Marko Filipović i Zlatko Komadina, i to “zbog onoga što su radili, što su učinili i što će učiniti u korist stanovnika tog kraja!”

Grbin je ocijenio da su njih dvojica primjer kako se vodi jedinica lokalne samouprave i županija.

Naveo je da ih podržava ne samo zbog toga što su članovi SDP-a, nego i zbog toga što su učinili, od povlačenja novca iz EU fondova, ulaganja u zdravstvo i obrazovanje do načina na koji su odgovorili na covid krizu, putem financijske pomoći poduzetnicima.

Grbin: Važnost uvođenja građanskog odgoja u škole

Istaknuo je i važnost uvođenja građanskog odgoja u škole, što je krenulo iz Rijeke.

“To nije samo priča o borbi protiv mržnje i razumijevanja među ljudima, nego i temelj za stvaranje moderne građanske Hrvatske”, rekao je Grbin.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Marko Filipović je ustvrdio da SDP ide spreman na izbore, da je cilj pobijediti u prvom i drugom krugu.

Filipović: Ostajemo prvi izbor Riječana

“Rijeka je ostala slobodan i tolerantan grad, unatoč svemu. Bez obzira na razne interesne skupine i političke aktere koji su se pojavili, ostajemo prvi izbor Riječana”, naveo je Filipović.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Potom je istaknuo projekte koji su provedeni u proteklom mandatu u Rijeci, među kojima se ističu projekt Europske prijestolnice kulture, otvaranje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Palače šećerane u kompleksu Benčić.

Filipović je istaknuo kako je riječ o jednome od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj. Tu je i uređenje vodno-komunalne infrastrukture vrijedan 1,76 milijardi kuna. Istaknuo je da Rijeka prednjači po iznosima i broju projekata financiranih iz EU fondova.

“Program građanskog odgoja koji smo uveli u sedme i osme razrede stvara generacije učenika koji promišljaju društvo na otvoren i multikulturalan način”, ustvrdio je.

Spomenuo je i brod Galeb koji će se nakon uređenja privezati uz lukobran riječke luke. “To je brod bogate povijesti i još svjetlije budućnosti”, rekao je.

Komadina: Bili smo i ostali stabilna županija, bez afera, održiva i transparentna

Zlatko Komadina je istaknuo da idu na izbore pred građane čista obraza tražiti povjerenje za novi mandat. “Bili smo i ostali stabilna županija, bez afera, održiva i transparentna. Pokazali smo da i u kriznim vremenima možemo pomagati poduzetnicima te održati standard svojih zdravstvenih ustanova”, rekao je Komadina.

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Gradili smo i gradit ćemo i to škole, školske dvorane, ulažemo u zdravstvene ustanove, sustav hitne pomoći, prirodnu baštinu i u svakom segmentu upravljanja pokazali smo da se znamo nositi s izazovima”, zaključio je.

Peđa Grbin je, upitan po čemu će pamtiti preminulog Miroslava Tuđmana, rekao da će ga pamtiti kao vrijednog i odgovornog zastupnika koji je govorio konkretno o stvarima o kojima je znao.

“Često se s njim nisam slagao, ali je demokracija kad s ljudima s kojima se ne slažete, poput njega, možete razgovarati”, rekao je. “O svemu ostalom će ocjenu dati povijest i vrednovati cijelo njegovo djelovanje”, naveo je Grbin izrazivši najdublju sućut obitelji.

Upitan je li Tuđmanova bolest ispolitizirana, ustvrdio je da jest, ali da sad ne želi o tome govoriti, “Ono što je učinio premijer nije bilo korektno, reći ću samo to”, dodao je.

Grbin je rekao da će pričekati prijedlog kolega iz oporbe u Saboru o ukidanju obvezne članarine u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Istaknuo je da se SDP još u kampanji za parlamentarne izbore založio za smanjenje obaveznih članarina u HGK-u i HOK-u, svjestan da poduzetnicima treba pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari