GRDOSIJA NA BRAJDICI: „Katrinu“ u Trstu zamrzili zbog buke, kako će biti u Rijeci?

Foto: Riportal

Na Kostrenskom prostaništu od danas je privezan kontejnerski brod MSC Katrina, grdosija duga 366 metara „preko svega“ a široka 48,5 metara

Impresivni brod plovi pod panamskom zastavom, stigao je iz Trsta a na Brajdici će se s njega obavljati pretovar kontejnera.

I ništa tu ne bi bilo sporno da zajedno s brodom nisu stigle i vijesti o neuobičajenim problemima koje su tijekom boravka Katrine u Trstu i Kopru imali neki stanovnici tih gradova.

Naime, prema pisanju talijanskih i slovenskih medija, prilikom manipuliranja teretom ili jednostavno od rada motora, s broda pristiže izrazito neugodna buka, slična bubnjanju u nekakvoj metalnoj posudi, koja je izrazitija u noćnim satima kada se gradski promet umiri pa se buka s broda jasnije čuje. Mnogi Tršćani, kako tvrde, nekoliko proteklih noći nisu mogli spavati od te buke!

Foto: Riječanin

Katrina je inače izgrađena 2012. godine, nosivnost joj je 140.096 tona a u Rijeci će se zadržati samo dok ne pretovari kontejnere. Nadamo se da u Rijeci neće biti opisanih problema!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari