GUŽVA U RIJEČKOJ LUCI: Posjetite Greenpeaceov brod „Rainbow Warrior III” koji promovira akciju „Spasimo Jadran od najezde plastike“

Legendarni Greenpeaceov brod “Rainbow Warrior III” ponovno je stigao u Hrvatsku, ovoga puta u sklopu mediteranske kampanje protiv plastike za jednokratnu upotrebu

U riječku luku danas je uplovio legendarni Greenpeaceov brod “Rainbow Warrior III”. Vezan je na Gatu Karoline Riječke kako bi bio što dostupniji znatiželjnim Riječanima koji ga danas i sutra mogu posjetiti prema sljedećem rasporedu.

Brod je otvoren za javnost:

11.7.2017. – Rijeka – 16:00 – 19:00 – Gat Karoline Riječke
12.7.2017. – Rijeka – 10:00 – 13:00 i 16:00 – 18:00 – Gat Karoline Riječke

Ulaz je slobodan, uz organizirano vođenje.

Riječani svojom posjetom brodu ujedno mogu pružiti podršku akciji „Spasimo Jadran od najezde plastike“ koju u Hrvatskoj promovira Greenpeace, vodeća svjetska „zeleno“ orijentirana globalna udruga koja je pozvala građane sljedećim priopćenjem:

„Sve više proizvodimo plastiku za jednokratnu upotrebu, koja nam je uglavnom nepotrebna, dok recikliranje samo po sebi nije dovoljno rješenje. Najezda plastike ubrzano pretvara naša mora u najveća odlagališta otpada na svijetu! Nemojmo dopustiti da plastika, koja se u našem okolišu zadržava i stotinama godina, guši naša predivna mora, ubija morske životinje i ulazi u hranidbeni lanac. Stanimo tome na kraj!

Pozovite prijatelje i rodbinu, posjetite nas na Rainbow Warrioru u Riječkoj luci! Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti nas, brod ćete moći obići i virtualno, putem Facebook live videa.“, stoji u poruci Grenpeacea građanima.

Inače, “Rainbow Warrior III” prvi je brod projektiran i sagrađen po mjeri Greenpeacea, pri čemu se maksimalno vodilo načelima održivosti i zaštite okoliša.

Još jedna zanimljivost: kako primjećuje Facebook stranica Brodovi u Rijeci, danas je u riječkoj luci vrlo prometno. Na fotografiji Gregora Dumanića vidljivo je, naime, mnoštvo brodova u jednom kadru.

„S lijeve strane Greenpeaceov brod Rainbow Warrior, do njega u pozadini katamaran Krilo Carbo, do njega u prvom planu Kraljica mora, iza nje na lukobranu povratnik u luku, ljepotica Royal Romance, iza lukobrana vješto oko nazrijet će maticu Ever Salute, OCEAN alijance, a iza svega toga, vidljivo samo na AIS-u, u Rijeku stiže jahta Lucky Me, a za njom njen “pomoćni” brod My Little Lucky Me!“, ističu na stranici Brodovi u Rijeci.

Napokon, Rijeka diše kao grad uz more!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari