OBAVIJEST MJEŠTANIMA

Hajka u Kostreni u nedjelju! Ne izlazite u prirodu, pazite na ljubimce!

Photo: ILUSTRACIJA, Srecko Niketic/PIXSEL

U nedjelju 3. listopada 2021. u vremenu od 6:30 do 10 sati, Lovačko društvo Jelen uz potporu Policijske uprave Primorsko-goranske te pripadnika Civilne zaštite Kostrena, UDVDR Kostrena, DVD Kostrena i volontera, u Kostreni će organizirati izgon i uklanjanje divljači na potezu od Žuknice do Urinja.

Mole se mještani Kostrene, a osobito u dijelovima na kojima je predviđen izgon, da u navedenom vremenu ostanu u svojim kućama te da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama.

Tijekom izgona divljači nije preporučljivo boraviti na otvorenom na što je osobito važno upozoriti korisnike popularnih zona rekreacije u Kostreni, kao što su Šetalište kostrenskih pomoraca, obalni put, neograđena sportska i dječja igrališta, trim staza, a naročito pješačke i biciklističke staze u gornjim dijelovima Kostrene prema kojima će se divljač protjerivati.

Svi sudionici akcije bit će obilježeni reflektirajućim prslucima i raspoređeni na punktovima mogućeg izlaska divljači na prometnice kako bi na vrijeme upozorili sudionike u prometu te dodatno usmjeravali divljač. Sve sudionike u prometu koji se u navedenom vremenu planiraju kretati prometnicama na području Kostrene moli se za pojačan na oprez.

Iako su migracije divljači i njihova aktivnost najveći noću, u naseljenim područjima ovakve akcije nije moguće provoditi u noćnim satima i uvjetima slabe vidljivosti zbog sigurnosti mještana. U slučaju jake kiše i smanjene vidljivosti akcija izgona divljači će se odgoditi i prebaciti na slijedeći vikend.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari