HDZ-ov kandidat Kristijan Staničić: Obersnel neodgovoran prema potrebama riječkog KBC-a

Staničić je na konferenciji za medije na riječkom Korzu u Rijeci istaknuo da se u posljednje dvije godine izdvojilo samo dva milijuna kuna za ulaganja u KBC, dok se istovremeno potrošilo više od 100 milijuna kuna na projekte koji nikada nisu realizirani, a za neke je propala i projektna dokumentacija u višemilijunske vrijednosti

HDZ-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Kristijan Staničić izjavio je danas da se gradonačelnik Vojko Obersnel nije ponašao odgovorno prema potrebama riječkoga zdravstva i financijskoj pomoći KBC-u Rijeka, a istodobno je iz gradskog proračuna potrošio višemilijunske iznose za nerealizirane projekte te je najavio da će on, pobijedi li na izborima, nizom mjera i investicija poboljšati zdravstveni standard Riječana.

 

Staničić je na konferenciji za novinstvo na riječkom Korzu u Rijeci istaknuo da se iz riječkoga Gradskog proračuna izdvaja samo 0,1 posto za pomaganje KBC-u, te da se u protekle dvije godine uložilo samo dva milijuna kuna u nabavku opreme i izgradnju „toplog mosta“ između dviju zgrada u Dječjoj bolnici.

„Istodobno, u nikad realizirane projekte uložili su se znatno veći iznosi, poput više od 45 milijuna kuna u projekt autobusnog kolodvora, 13 milijuna kuna propale projektne dokumentacije za do sad neizgrađeni Muzej moderne i suvremene umjetnosti, 18 milijuna kuna za najam zemljišta na Preluku koje nije u funkciji“, dodao je.

„To pokazuje neracionalno i neodgovorno trošenje proračunskih sredstava, ali i potpuni nedostatak odgovornosti gradonačelnika Obersnela prema građankama i građanima grada Rijeke“, naglasio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke.

Staničić je najavio kako u svom izbornom programu kao gradonačelnik planira izdvojiti 3,5 milijuna gradskog novca za kupovinu dodatnog uređaja za ultrazvuk te digitalnog mamografa za KBC Rijeka.

„Planiramo i revitalizaciju kompleksa sadašnje Dječje bolnice na Kantridi za namjenu zdravstvenog turizma te djelovati na sprečavanje odljeva stručnjaka liječnika iz KBC-a izgradnjom dječjeg vrtića u sklopu bolnice za potrebe zaposlenih te preuređenje zapuštenog bazena na Školjiću za potrebe osoba s invaliditetom“,nastavio je Staničić.

“HDZ-ov izborni program je ambiciozan, ali istovremeno i realan. Takav program može provesti samo odgovoran gradonačelnik, a ja dolazim iz realnog sektora gdje se neodogovorno ponašanje kažnjava, i zato ja ne dajem obećanja koja ne mogu ostvariti”, rekao je.

Staničić smatra kako jedino HDZ ima kandidata i tim koji može ozbiljno konkurirati Vojku Obersnelu, te procjenjuje kako ima vrlo realne šanse za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika i da će, kaže, pobijediti Obersnela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari