NJEGOV IZBOR

HDZ-ov ministar Butković u Dnevniku HTV-a: “Kada se otvore kafići, najprije idem na kavu u Three Monkeys!

Duško Jaramaz/Pixsell

Ministar Oleg Butković bio je gost večerašnjeg Dnevnika HTV-a

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (HDZ) odgovarao je na pitanja o izgradnji Pelješkog mosta, obnovi potresom pogođenog područja, o HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba i još nekim temama, a nije ga zaobišlo ni posljednje, od voditeljice krivo postavljeno pitanje – što misli o sada već glasovitoj objavi vlasnika riječkog kafića “Three Monkeys” koji je zamolio članove, glasače i simpatizere HDZ-a da ne zalaze u njegov lokal. (Voditeljica je u svom pitanju upotrijebila riječ “zabranio”, što nije točna interpretacija objave na društvenoj mreži!).

“Ne želim ulaziti u polemiku, ali to nije Rijeka kakvu ja znam. Rijeka kakvu poznajem nije grad netolerancije i nekulture nego grad tolerancije i uvažavanja drugoga i kulture dijaloga. Izjava nije dobra, ona je rasistička i ide na dušu onome tko ju je izrekao. Ali ne želim s time polemizirati, to je njegov stav. Ja ću, kada se otvore kafići, otići na kavu kod tog gospodina”, izjavio je HDZ-ov ministar Oleg Butković.

Podsjetimo, na kontroverznu objavu već su reagirali iz riječkog HDZ-a, a na smirivanje strasti pozvao je i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Pored ovoga, minista Butković govorio je i o izgradnji Pelješkog mosta.

Istaknuo je i da radovi na pristupnim cestama idu dobro, a krenulo je i miniranje tunela Kamenice. Dodao je da se do lipnja 2022. godine može očekivati završetak radova na pristupnim cestama, a most bi trebao biti i koji mjesec ranije završen. Butković je kazao kako koronavirus nije zaustavio velike infrastrukturne projekte.

– Nema županije, nema kraja gdje se danas ne gradi u prometnoj infrastrukturi, a novac je uglavnom iz EU- fondova. To je dobro da postoje takvi projekti, a pogotovo u ovakvim teškom vremenima uzrokovane koronavirusom, dodao je.

Rekao je da nas očekuje još mnogo velikih infrastrukturalnih projekata, ali ne samo u prometu.

Ministar je istaknuo kako je sanacija na potresom pogođenim područjima već počela. Naglasio je kako je Vlada još prije mjesec dana donijela odluku pomoći županijskim cestama u iznosu od 25 milijuna kuna.

– Ovo je prilika da se ceste poprave i izgrade, te je ovo prilika da se standard u Sisačko-moslavačkoj županiji bude puno bolji nego do sada, rekao je.

Butković je kazao kako je Vlada donijela i odluku da se ide u izgradnju završetka autoceste prema Sisku. Rekao je da su Hrvatske autoceste zadužene da raspišu natječaj koji mora biti raspisan do kraja veljače.

Butković je istaknuo kako je taj projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Cijela dionica bi trebala biti završena za dvije godine.

Poručio je kako će se ipak najviše ulagati u željezničku infrastrukturu, a već sada se ulaže milijardu i pol eura. Dodao je kako se ulaže i u kupnju novih vlakova, te da su ti projekti već potpisani i raspisani su natječaji.

Ministar je kazao kako je ovo desetljeće ulaganja u željeznice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari