REAGIRANJE

HDZ Rijeka: Stop diskriminaciji riječke djece! Ista cijena vrtića za svu djecu

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, HDZ će podnijeti amandman vezan za cijenu koštanja vrtića za djecu koja pohađaju vrtiće drugih osnivača, javljaju iz riječkog HDZ-a

Svrha ovog Amandmana je izjednačavanje cijena koju plaćaju roditelji djece upisanih u gradske vrtiće sa cijenama koju plaćaju roditelji čija djeca pohađaju vrtiće drugih osnivača, poručuju.

Njihovo priopćenje tim povodom prenosimo u cijelosti:

“Žalosti nas činjenica što za riječku djecu nema dovoljno mjesta u gradskim vrtićima i roditelji nemaju drugog izbora osim upisa djece u vrtiće drugih osnivača.

Grad Rijeka koji ponosno naglašava da je „Grad prijatelj djece“predlaže više cijene za djecu koja nisu upisana u gradske vrtiće te ih na taj način diskriminira, kako njih, tako i njihove roditelje.

Konkretno, roditelji koji imaju upisanu djecu u gradskom vrtiću sudjeluju u mjesečnoj cijeni redovitog cjelodnevnog programa sa iznosom od 95,56 eura, odnosno redovitog poludnevnog programa sa iznosom od 51,09 eura.

Roditelji koji imaju upisanu djecu u vrtićima drugih osnivača do sada su imali istu situaciju sudjelovanja u mjesečnoj cijeni kao i u gradskim vrtićima, a ostatak do ekonomske cijene pojedinog dječjeg vrtića sufinancirao je Grad Rijeka.

No međutim ovim prijedlogom programa javnih potreba za pedagošku godinu 2023. i 2024. Roditelji djece koji pohađajuvrtiće drugih osnivača plaćali bi od 120,00do 177,00 eura.

Ovakav prijedlog je poražavajući i diskriminatoran, ne vodi računa o našim sugrađanima, mladim obiteljima. Nisu oni krivi što mjesta u gradskom vrtiću nema, što je ova gradska vlast nedorasla, što će ova gradska vlast radije utrošiti preko 100 milijuna kuna u brod Galeb, nego uložiti u našu djecu.

Nisu djeca i roditelji krivi što će se preko 30 milijuna kuna uložiti u gubitke koje je napravio Energo, umjesto uložiti u našu djecu. Nisu djeca i roditelji krivi ni što Grad Rijeka nije želio koristiti preko 200 milijuna kuna europskih sredstava za izgradnju Žabice, već je prodao taj teren privatnom investitoru, ali usprkos tome novaca u proračunu za djecu opet nema. Žalosti činjenica da djecu ovoga grada koja nisu imalatu sreću upisati se u gradski vrtić, još stavljamo u nepovoljniji položaj, diskriminiramo ih i za njih nema novaca. Potop socijaldemokracije u Rijeci.

Dokle god Grad Rijeka ne osigura upis sve djece u gradske vrtićke skupine, smatramo da cijena koštanja vrtića za djecu koja pohađaju vrtiće drugih osnivača mora biti ista cijeni koštanja vrtića koju plaćajudjeca koja pohađaju gradske vrtiće.

Ista cijena vrtića za svu djecu. Stop diskriminaciji riječke djece.”, poručuju u priopćenju kojeg potpisuje Josip Ostrogović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari